AYDINLILAR ANKARA HAVALARIYLA COŞTU

AYDINLILAR ANKARA HAVALARIYLA COŞTU

42. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali, Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde devam ederken, festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserde sahne alan Ankaralı sanatçılar, Sultanhisarlıları Ankara havalarıyla coşturdu.

 

42. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali’nin kinci günü etkinlikler trap yarışması ile başladı. Daha sonra etkinlikler Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Meydanda çeşitli il ve ilçelerden gelen halk oyunları grupları, yörelerine has oyunları sergiledi. Akşam olduğunda kapalı pazar yerine kurulan sahnede Ankara’nın Çubuk ilçesinden gelen ses sanatçıları Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım, seslendirdikleri Ankara havaları ile Sultanhisarlıları coşturdu. Uzun süre sahnede kalan Yılmaz ve Yalım’a zaman zaman Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve misafirler eşlik etti.

Gecede trap yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verilirken, daha sonra sahne alan Betül Demir’de sevilen eserlerini seslendirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede, trap yarışmasında birinci olan Yüksel Yılmazoğlu ve ikinci Emin Ali Sorgun’a ödülleri verildi.

Festival’de konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 15-19 Eylül tarihleri arasında Çubuk’ta yapılacak 7. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne Sultanhisarlıları ve Aydınlıları davet etti.

Daha sonra konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, mutlu günlerinde kardeş şehir Çubuk’tan insanları görmekten mutlu olduklarını söyledi. Yapılan etkinliklerle Çubuk’u ve Ankara’yı kendilerine ve halkına çok iyi tanıttıklarını ifade eden Ünal, özellikle Ankara havalarını çok beğendiklerini kaydetti. Turşu’nun memleketlerinde çok tanınan ve bilinen bir ürün olmadığını vurgulayan Ünal, yapılan tanıtımın çok etkili olacağına inandığını anlattı.  Tüm Çubuklulara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Ünal,  Çubuklu ses sanatçıları Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım’a plaket ve çiçek takdim etti.

Çubuk ve Ankara’yı tanıtmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği konsere, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcıları Mehmet Kuzal, Hacı Çelebi, yabancı konuklar, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.