Aybü Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Aybü Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bu yıl ikinci mezunlarını verdi.

Üniversitenin Esenboğa Külliyesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Makine bölümlerinden 300 öğrenci mezun oldu. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı orkestrasının konser verdiği törende, öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, yaptığı konuşmada, yüksek tuttukları hedefi kısa sürede yakalamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’de öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında ilk 10 üniversite arasına girmeyi başardıklarını belirten Doğan, "Bu gerçekten gurur verici ve genç bir üniversite için çok önemli. Yılların birikimiyle belki bu seviyeyi yakalamak kolay ama üç beş yıl içinde bunu gerçekleştirmek kolay değil." dedi.

Bu seviyeyi yakalamanın ekip işi olduğuna dikkat çeken Doğan, "Öğretim görevlilerimiz dağarcıklarında ne varsa öğrencilerimize aktardı. Bu da sizin en iyi şekilde yetiştiğinizi gösterir. İnanıyorum ki Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden mezun olan her genç, dünyanın her ülkesinde mesleğini icra edecek yeterliliğine sahiptir." diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan bölüm birincisi Suriye uyruklu öğrencilerden Abdulrahman Haje Karım da yaşanan iç savaş nedeniyle ülkesinden ayrı yaşamak zorunda olduğunu, Türk devletinin kendisine sağladığı imkanın verdiği sorumluluğun ve mesuliyetin altında var gücüyle çalıştığını ve başarıyı yakaladığını kaydetti.

Karım, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin üniversiteleri Suriyeli öğrencileri ve hocalarını ailelerinin bir parçası yapmışken, onların beklentilerini boşa çıkarmamak için var gücümle çalıştım. Toplumların hafızasının özellikle karanlık günlerdeki iyilikleri asla unutmayacağına hiç şüphesiz ve tereddütsüz inanıyorum. Suriye ve çevresindeki coğrafya bir zamanlar Moğol istilası ve daha sonra da Birinci Dünya Savaşı'nda benzer bir felakete maruz kaldı. Suriye halkı bugünküne benzer ağır yıkımlar yaşadı. Suriye halkı, bu felaketlerden özveri ve irfanını kullanarak kurtulmayı başaracaktır."

Konuşmaların ardından Rektör Doğan ve katılımcılar, dereceye girenlere diploma ve plaketlerini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.