AYBÜ Külliyesinde öğretim başladı

AYBÜ Külliyesinde öğretim başladı

Çubuk'ta birinci etabı tamamlanan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Külliyesinde öğretim başladı.

Yeni öğretim yılı öncesinde külliyede düzenlenen kokteylde konuşan Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, 5 yıldır hasretini bekledikleri külliyenin hizmete girdiğini söyledi.

Külliyede ilk etapta 4 bin 500 öğrencinin öğretim gördüğünü belirten Doğan, şöyle konuştu:

"Külliyede 7 fakülte eğitim verecek. İnsan ve Toplum Bilimleri, Siyasal Bilimler, İşletme, İslami Bilimler, Güzel Sanatlar, Mimarlık, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültelerinde yaklaşık 4 bin 500 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamış durumdayız. Binalarımız Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzında yapılmış binalardır. İçleri ise günümüze haiz akıllı binalar olarak düzenlenmiştir. Bu binaları bugün hizmete açmaktan çok büyük gurur duyuyoruz. Belki de Türkiye'deki en güzel üniversite binasıdır. Bu konuda da iddialıyız."

Doğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesinin imkanlarıyla külliye için yoğun bir ulaşım ağına sahip olduklarını belirterek, "Bugün ilk gün olmasına rağmen ulaşımla ilgili hiçbir problemle karşılaşılmadı. O yüzden öğrencilerimizde gayet mutlular." diye konuştu.

-Çubuk eğitim şehri oldu

En mutlu günlerden birini yaşadıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ’’Sayın Cumhurbaşkanımızın 2010 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk’ta kurulacak sözünden 6 yıl sonra şükürler olsun Allah’a bugün burada biz öğrencilerimizle hocalarımızla hep birlikte Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin külliyesinin açılışında bulunuyoruz. Kendimi çok mutlu hissediyorum. İnşallah diğer etapların tamamlanması ve metronun Çubuk’a kadar gelmesiyle Çubuk bir eğitim şehri olacak. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Yeni öğretim yılında da öğrencilerimize ve hocalarımıza hayırlı eğitimler diliyorum’’ diye konuştu.

-Ekonomiyi canlandıracak

Üniversitenin ilçelerinde açılmasının ilçeye ekonomik bir girdi sağlayacağını aktaran Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ise, ’’Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi burada görmek ilçemiz adına gurur verici bir tablo’’ ifadesini kullandı.

aybu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.