Avrupa'nın kalbi Müslüman oluyor

Avrupa'nın kalbi Müslüman oluyor

“Avrupa’nın başkenti” olarak adlandırılan Brüksel’de Müslümanların nüfusunun üçte birini oluşturduğu belirtilerek kentin 20 yıl içinde “Müslüman olacağı” söyleniyor.


Fransa'nın büyük gazetelerinden Le Figaro, “20 yıl içinde Brüksel'de ilk din İslam olacak” başlıklı Brüksel kaynaklı uzun haberinde “Bugün (Brüksel'in) nüfusun üçte biri Müslüman ve genç kuşaklar daha çok ibadet ediyor. Avrupa'nın başkenti 20 yıl içerisinde Müslüman olacak” diye yazdı.

Geçen hafta Belçika'da yayınlanan bir araştırmanın bulgularına dikkat çeken Le Figaro, Belçika'daki Louvain Katolik Üniversitesi'nden sosyolog Olivier Servais'in Müslümanların, yüksek doğum oranı nedeniyle “15-20 yıl içerisinde çoğunluk” olması beklendiği görüşünü da aktardı.

MUHAMMED EN POPÜLER İSİM

2001 yılından bu yana Brüksel'de doğan erkek çocuklarına en çok verilen adın “Muhammed” olduğunu yazan gazete, genç Müslümanların “giderek daha radikal” olduğu iddialarına da yer verdi.

Le Figaro, Brüksel'de Faslıların yoğun biçimde yaşadığı Molenbeek'te “kadınların hemen hemen tümünün kapalı” olduğuna, esnafın Arapça konuştuğuna dikkat çekti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum