AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLER ANKARA’DA BULUŞUYOR…

AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLER ANKARA’DA BULUŞUYOR…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Cumartesi günü, uluslararası arenadaki etkin rolüne yakışır önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yapacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2 dönemdir üst üste başkanlığına seçildiği “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği”nin 2014 yılı Genel Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başkan Gökçek ve Avrupa Ödüllü kentlerin yöneticilerinin katılacağı törenle Ankara’da gerçekleştirilecek.

         Başkent Ankara’da gerçekleştirdiği birbirinden önemli kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel, ulaşım, uluslararası ilişkiler ve bunlar gibi daha birçok konudaki çalışmayla 2009 Avrupa Ödülü’ne layık görülen Büyükşehir Belediyesi, çok önemli uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.

1984 yılında oluşturulan Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’ne, 2009 yılında ödülü alarak üye olan ve ardından da ilk genel kurul toplantısının yapıldığı 2011 yılında Birliğin başkanlığına seçilen Başkan Melih Gökçek, ardından 2013 yılında Almanya’nın Würzburg kentinde düzenlenen genel kurulda 2. kez başkan olarak seçilmişti.

Birliğin 2013 yılındaki Ukrayna'nın Kharkiv kentinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 2014 yılının Genel Kurulu’nun da Ankara’da yapılmasına karar verilmiş ve ana temanın; dünyada ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz de göz önüne alınarak, “Kentlerimizde Ticaretin Geliştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü” olarak belirlenmişti. Düzenlenecek konferanslar kapsamında Gençlik Komitesi’nin ana temasın da “Gençlerin Organize Suçlardan ve Uyuşturucu Bağımlılığından Korunması” olmasına karar verilmişti.

 

-AÇILIŞI BAŞBAKAN DAVUTOĞLU YAPACAK

         Avrupa’nın en saygın ödülünü kazanan kentlerin yöneticilerini biraraya getirecek olan toplantıların açılışını 6 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Rixos Otel’de düzenlenecek törenle Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başkan Gökçek’in de birer konuşma yapacağı açılışın ardından, ana temalar çerçevesinde Başkent Ankara’da yapılan çalışmaların yanı sıra dünya kentlerinin de bu konudaki çalışmalarına ilişkin sunumlar gerçekleştirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıların ardından konuk yönetici ve temsilciler, Başkent Ankara’daki proje alanlarını da gezerek, yerinde inceleme ve bilgi edinme fırsatı bulacak. Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’daki Ankapark, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Kuzey Yıldızı rekreasyon alanı gibi projelerini gezecek olan konuklar, 7 Eylül akşamı Kuzey Yıldızı’nda verilecek veda yemeğinde bir araya gelecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.