Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Avrupa Aşı Haftası, bu yıl 24 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bu yılki Aşı Haftasının ana teması Kızamık ve Kızamıkçık Eliminasyonunun bölgesel hedeflerine ulaşmak amacıyla ulusal bağışıklama çalışmalarına ağırlık verilmesi olarak belirlenmiştir.

 

Bilindiği gibi ülkemizde Kızamık Eliminasyon Programı 2002 yılından, Kızamıkçık Eliminasyonu ve Konjenital Kızamıkçık Sendromunun Kontrolü Programı 2006 yılından bu yana sürdürülmektedir. Hedef, 2010 yılı sonuna kadar ülkemizde yerli virüs geçişini durdurmak, 2010 yılından sonra ülkemiz dışından gelen kızamık virüslerinin yerleşmesini önlemektir. Bunun için söz konusu hastalıklarının sürveyansının güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır.

 

Ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa Bölgesi 2002 yılından bu yana “Poliodan Arındırılmış Bölge” olarak belgelendirilmiştir. Ancak halen importasyon tehlikesi mevcuttur. Ülkemizin poliomiyelitten arındırılmış durumunu sürdürebilmek ve olası bir vahşi poliovirus importasyonunu erken tespit ederek kontrol altına almak da etkin bir Akut Flask Paralizi Sürveyansı ile mümkün olacaktır.

 

Ülkemizle birlikte 45 ülkede de 24 Nisan-1 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Beşinci Avrupa Aşı Haftası etkinlikleriyle; sağlık personelinin sürveyans konusunda bilgilendirilmesi, duyarlılığının arttırılması, toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması, 0-5 yaş eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması hedeflenmektedir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.