Avcılar "Doğa Şenliği"nde Buluştu

Avcılar "Doğa Şenliği"nde Buluştu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliklere katılım oldukça fazla idi.

           

                                                                     

  Haber:  Şuayip YAMAN
 

           

Şenliklerin birincisi Kışlacık Yaylası’nda, ikincisi ise Yukarı Obruk Yaylası’nda yapılmıştı.

 

            Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği’nin, Yukarı Emirler Köyü Şenlik Alanı’nda düzenlediği “Doğa Şenliği”ne Çubuk ilçesinin yanı sıra Akyurt, Kazan, Keçiören ve Cebeci Avcılar Dernekleri de katıldı.

 

            Yarışmalar; Tek Kurşun, Trap Atışı ve Fermalı Av Köpeği Yarışı olmak üzere üç dalda yapıldı.

 

            Tek Kurşun Atış yarışmasında avcılar 5 atış yaptı. 3’er vuruş yapan 4 avcı finale kaldı. Bunlarda 3’er atış yaptı. Sonuçta 3 atıştan 2’sini isabet ettiren Ünver Dilekoğlu birinci, 3’atıştan birini vuran Sedat Geniş ikinci, 3’te sıfır çeken Serdar Tuncer ile Nihat Aykut’da üçüncü oldular.

 

            Trap Atışı’nda 17 kişi 5’te 5 vurdu. 5’er atış daha yapıldı. Elemelerde 6 kişi kaldı. Bunlar da 2’şer atış yaptı. 3 kişi finale kaldı. 2’şer atışın yapıldığı finalde; Birinci Salih Aydoğdu, ikinci Özkan Öztekin, üçüncü Osman Korkmaz oldu. 

 

            Tek Kurşun ve Trap Atış yarışmalarında; Birincilere havalı tabanca, ikincilere tüfek dürbünü ve üçüncülere de şapka ve yelek verildi. Ayrıca plâketleri Dernek yetkilileri tarafından takdim edildi.

 

            Fermalı Av Köpeği Yarışması’nda; Bu yarışta, avcılar tarafından keklik ve bıldırcın saklanır. Köpeklere fermal verilerek serbest bırakılır. Köpek avı yakalar ve sahibini bekler. Bu yarışmada; Birinciliği Mesut Yaşar’ın sahibi olduğu 3 yaşındaki Çapkın adlı Gordon İngiliz Seter cinsi köpek, ikinciliği Sedat Geniş’in sahibi olduğu 3 yaşında Can isimli Pointer cinsi köpek, üçüncülüğü ise Halil Yaşar’ın sahibi olduğu 10 aylık Çakır isimli Pointer cinsi köpek kazandı. Birincinin sahibine, şapka, yelek, fişeklik ve plâket, ikincinin sahibine tasma, zincir ve plaket, üçüncünün sahibine ise yelek ve plaket verildi.

 

            Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Sedat Geniş yaptığı açıklama; İlçemizde yaptığımız faaliyetlerle insanları doğayı sevmeye alıştırıyoruz. Bunun yanı sıra doğadaki “Yaban Hayatı”nı da koruyoruz. Bu konuda avcıları yönlendirmeye çalışıyoruz.

 

            İlçe Jandarma Komutanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışarak kaçak avcılığı, gece avcılığını ve üreme zamanında yapılan belgesiz avcılığı önlemeye çalışıyoruz. Bunda da çoğu zaman başarılı oluyoruz.

           

            Av merakı olan ve doğayı seven vatandaşlara Çubuk Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile ortaklaşa kurslar düzenliyor ve “Avcılık Sertifikası” veriyoruz.

 

Düzenlediğimiz şenlikler vasıtası ile yeni dostluklar ve arkadaşlıklar ediniyoruz.

 

Belediyemizden Derneğimiz için “Atış Poligonu” istiyoruz. İnşallah talebimiz yerine getirilir. Burada gençlerimizi avcılık ve doğa bilinci konusunda eğitmek ve bilinçlendirmek istiyoruz.

 

İlçemizdeki bürokratlarını da bu şenliklere davet ettik. Maalesef hiçbiride tenezzül edip davetimize icabet etmedi. Bu konuda diğer derneklere mahcup olduk. İnşallah bundan sonra gelirler.

 

Avcılık bizim tarihimizde ve kültürümüzde var. Sadece Av Sezonu’nda av yapıyoruz. Kanunlar çerçevesinde limitlere uyuyoruz. Kesinlikle hayvan düşmanı değiliz. Hayvan katliamı hiç yapmıyoruz. Çünkü bu konuda yanlış duyumlar alıyoruz. Bu da bizi son derece üzüyor. Bilakis vurduğumuzdan fazlasını doğaya kazandırıyoruz.

 

Derneğimizin yasal çerçeveler içinde gösterdiği faaliyetler neticesinde ilçemizin yaban hayatında av hayvanlarının çoğaldığı gözlenmiştir

 

.Bunların yanı sıra zirai mücadeleye destek olarak düzenlediğimiz domuz avlarında köylü vatandaşlarımıza katkılarımız büyüktür. Çünkü domuzlar ekili ve dikili alanlara büyük zararlar veriyor.

 

Ben ve avcı arkadaşlarım av ve doğayı seviyoruz. Yaptığımız işin farkındayız.

 

Bu vesile ile Yukarı Emirler Köyü Muhtarına, bize bu şenlik alanının tahsis ettiği için çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Yetkililerden alınan bilgiye göre “Av Sezonu” 28 Ağustos 2010 tarihinde başlayacakmış.

 

Protokol’den kimsenin katılmadığı Şenlikte katılımcılar yaptıkları birbirinden güzel yarışmalarla gönüllerince eğlendiler. Katılımcılara Dernek tarafından; Kavurma, pilav, salata, ayran ve meşrubat ikram edildi.

 

dscf9718.jpg

 

k20100624104741lygb3mq65tcjvek42xinph10rzowf9us7a.jpg

 

dscf9745.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum