Atmaca Programı Çubuk’ta Çekildi

Atmaca Programı Çubuk’ta Çekildi

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve doğa belgeseli olan Atmaca programının 2 bölümü Çubuk'ta gerçekleştirildi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve doğa belgeseli olan Atmaca programının 2 bölümü Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleştirildi.  

20141116_105015-(1).jpg

İstanbul merkezli özel bir televizyon kanalı olan ve uydudan yayın yapan Çiftçi TV’de yayımlanacak olan ‘Atmaca’ programının iki bölüm çekimi Ankarn’nın Çubuk ilçesinde yapıldı.

Bir insanın doğada yalnız başına kalması ve yaşamasını konu alan macera dolu ‘Atmaca’, programının 2 bölümü Çubuk’a bağlı Karagöl ve çevresinde çekildi. 

 

Atmaca programı hakkında bilgi veren program yönetmeni Mustafa Şehit,“Bir insanın yalnız başına doğada kaldığında, doğaya zarar vermeden karşılaştığı her türlü fiziki ve ruhi engeli yenmek ve hayatını devam ettirmek için göstereceği faaliyetler, gelişen teknoloji ile birlikte şehir hayatının stresinden bunalan insanların doğaya çıkmasını özendirmek ve ülkemizde bu tür faaliyetlerin yapılabileceği yerlerin tanıtılması amacı ile bu programın hazırladık. Bu programın formatına uygun doğal ortamların Çubuk ilçesinde bol miktarda olduğunu duyduğumuz içinde çekimlerimizi Çubuk’ta yaptık” dedi.

20141116_125338-(1).jpg

Aynı zamanda doğa sporları uzmanı olan ve sık sık Çubuk’u ziyaret eden program oyuncusu Eyüp Hacioğlu ise, şunları söyledi:

“Ankara’da uzun yıllardır doğa sporları yaptırdım. Bu nedenle sık sık Çubuk’u ziyaret ettik. Hem belediye yetkilileri hem de ilçe halkı çok misafirperver. Bizi her seferinde çok güzel misafir ettiler. Bizim program formatına da Çubuk’un çok uygun olduğunu düşündük ve buraya geldik. İdeal bir doğal yapıya sahip olan Çubuk’ta doğal ortamı kullanarak; korkuların yenilmesi, stresle mücadele, mevsim şartlarına uygun barınak yapılması, ateş yakma usulleri, yön bulma, su temini ve suyun dezenfekte edilmesi, her türlü hayvanı avlanmak için tuzak yapımı, kamufle olma, bitki örtüsü, doğada yenebilecek besinler ve besinlerin muhafazası, sıcak ve soğukla mücadele yöntemlerinin uygulamalı olarak anlattık. Güzel bir çekim oldu. Özellikle Çubuk’un Karagöl bölgesindeki çekimlerin çok beğenileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: Çubuk Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.