Atatürk Haftası Satranç Turnuvası başladı

Atatürk Haftası Satranç Turnuvası başladı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen Atatürk Haftası Satranç Turnuvası başladı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen Atatürk Haftası Satranç Turnuvası başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonundaki turnuvanın açılış hamlesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilcisi Veysel Kılınçarslan yaptı.

TSF Çubuk Temsilciliği tarafından düzenlenen, Çubuk Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen satranç turnuvasına 6-70 yaş grubundan 300 kişi başvurdu.

Kılınçarslan, yaptığı açıklamada, Çubuk'ta satranç sporunu yaygınlaştırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Atatürk Haftası Satranç Turnuvası'nda öğrencilerle yarışmak için katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan'a teşekkür eden Kılınçarslan, "Bu turnuvamızda ilçe milli eğitim müdürümüz de bir centilmenlik yaparak öğrencilerle yarışmak için turnuvaya katıldı. Kendisi de iki gün boyunca öğrencilerle birlikte derce alabilmek için ter dökecek" dedi.

Kendisinin de 4 bin yıllık bu sporu severek oynadığını ifade eden Aslan, "Bu turnuvayı düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizi bu seviyeye getiren liderlerimizin yaptıklarını düşününce, onları anmak için daha güzel bir şey yapılamazdı. Düşünmeyi, bilimi, insan sevgisini öğrenmek, insanların centilmence mücadele edebileceğini göstermek Atamızı anmak için yapılabilecek en güzel çabadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ilk hamleyle turnuva başlatıldı. Turnuva 2 gün sürecek.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubukta-ataturk-haftasi-satranc-turnuvasi-basladi-1477618/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.