ASKİ’YE Devredilmesi İlçenin Menfaatine

ASKİ’YE Devredilmesi İlçenin Menfaatine

ASKİ’YE Devredilmesi İlçenin Menfaatine

Çubuk ilçesinin Özlüce Köyünde bulunan Jeotermal Kaynak suyun MTA’dan 2011 yılında devraldıklarını hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 2 kere yatırımcı için ihaleye çıktıklarını ve istedikleri alıcıyı bulamadıklarını söyledi.

İlçenin kaynaklarını biran önce değerlendirilmesi ve istihdamın artırılması amacıyla termal suyun ücreti mukabilinde ASKİ’ye devredildiğini kaydeden Başkan Özden, şu bilgileri verdi:  

’’Bilindiği üzere Özlüce Köyünde bulunan Jeotermal Kaynak suyu, MTA Genel Müdürlüğü’nün 05.07.2011 tarihli ihalesine Çubuk Belediyesi olarak katıldık ve sözleşme ile vergiler dahil 309.680,00-USD bedelle 5 yıl ödemeli olarak belediyemize devir işlemini gerçekleştirdik. Toplamda 4 saha olarak alınan jeotermal alanın, 3 saha için arama ruhsatı ve 1 saha için işletme ruhsatı Ankara İl Özel idaresinden Çubuk Belediyesi adına aldık. Bu süreçte suyun özellikleri, kalitesi ve yatırım fizibilitelerinin araştırılması çalışmaları sürdürülmüştür. Uzun süren araştırılmalar neticesinde alınan arama ruhsatlarına ait alanlarda sondaj çalışmaları yapılamadığından dolayı, belediyemiz tarafından sahalara ait arama ruhsatlarının izni süresi dolmuştur. Araştırma sonuçlarının elimize ulaşmasının ardından 06/2011/171 işletme ruhsatlı kuyunun sıcak suyunun kullanımı için gerekli yatırımın Belediye bütçesi tarafından yapılamayacağa nedeniyle Belediye Meclisinden 01.03.2013 tarih ve 67 sayılı meclis kararı ile devir yetkisi alındı. Daha sonra 15.05.2013 tarihinde işletme ruhsatının devri için 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihaleye çıkılmış, fakat İhaleye iştirak eden yatırımcı olmamıştır. Biz de biran önce buranın yatırıma dönüşmesini ve hem ilçemizin istihdam sorununa çözüm bulunmasını hem de turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bunun için belediye bütçesinden yapamadığımızı büyükşehir kaynaklarından yapılmasını sağlamak istedik.’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara için önemli projelerinin ve hedeflerinin olduğunu hatırlatan Başkan Özden, bunlardan birinin de ilçelerdeki termal kaynakları harekete geçirerek sağlık turizmine kazandırmak olduğunu ifade ederek, ’’Mevcut belediye bütçesiyle o alana yatırım yapılması şimdilik mümkün değil. Biran önce Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin hedefinin gerçekleştirilmesi amacıyla en uygununun bu alanı büyükşehir belediyesine devredilmesidir. Büyükşehir belediyesinin imkanlarından yararlanarak bu alanın sağlık turizmine kazandırılması daha kolay yoldur. Ankara Büyükşehir Belediyesinin 14.01.2014 tarih ve 23 nolu kararına istinaden ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 20.02.2013 tarih ve 369 sayılı yazısı ile Özlüce köyünde bulunan 06/2011/171 sayılı işletme ruhsatlı sahanın bedeli karşılığında devrini talep etmekteydi. Bizde buna istinaden belediye meclisinde aldığımız karar neticesinde burasını devredilmesini uygun gördük’’ dedi.

                Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara genelinde başlattığı ‘Ankara Türkiye’nin Termal Şehri’ olacak projesi kapsamında, bu saha üzerine yapacağı termal tesis ve yatırımların Çubuk ilçesinin gelişimine büyük katkı sağlayacağına işaret eden Başkan Özden, ayrıca ruhsat devrinin bedeli karşılığında yapılacağını ve alınan kararın ilçenin menfaatine olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum