Aski Su Sayaçlarını hala okumadı

Aski Su Sayaçlarını hala okumadı

Çubuk'ta vatandaşlar, üç aydır su sayaçlarının okunmaması nedeniyle tükettikleri suyun bedelini hala ödeyemediklerinden dolayı dert yandılar.

Çubuk"un Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasının ardından ilçede şehir şebeke suyu dağıtımı ve fatura tahsilatı başta olmak üzere, birçok altyapı çalışması ASKİ"ye devredildi. Atatürk, Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim ve Barbaros mahallelerinde toplam 21 bin 974 aboneye üç aydır hizmet vermeye başlayan ASKİ"nin, hizmet süresi içinde abonelerinin su sayaçlarını okumadığı belirtilerek, Aski'nin abonelere hala fatura göndermediğini belirttiler.

Cumhuriyet Mahallesi"ndeki abonelerden Ahmet Torlak, üç aydır su sayaçlarını okumaya hiçbir görevlinin gelmediğini belirterek, sorunun sebebini ASKİ"nin ilçedeki görevlilerine sorduklarını ama yanıt alamadıklarını söyledi.

Şikayet için tahsilat veznesinde asılı olan telefon numaralarını aradıklarını ama oradan da bir bilgiye ulaşmadıklarını ileri süren Torlak,"bütün abonelerin korkusu üç aydır bize ibraz edilmeyen faturaların birikerek ödemekte zorlanacağımız bir miktara gelmesi. Bu sorumsuzluğun bedelinin daha sonra vatandaşa ödetileceğini düşünüyorum" dedi.

ASKİ"nin açıklaması

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, yaptığı açıklamada, Çubuk ilçesindeki su faturalarının, Keçiören ilçesi ile eşzamanda okunması amacıyla 2 ay üzerinden düzenlendiğini söyledi.

Vatandaşlar tarafından iddia edildiği gibi 3 aylık bir faturanın söz konusu olmadığını savunan Kılıç, "ASKİ"nin faturaları 45 günlüktür, Çubuk"ta da öyle olacak. Yalnız bir defaya mahsus olarak 15 gün fazladan, yani 60 günlük (2 aylık) fatura düzenlemesi yapıldı. Bunu nedeni de Çubuk"la Keçiören"in su faturasını aynı zamanda tahsil etmeyi düzenlemememizden kaynaklandı" diye konuştu. Aboneleri mağdur etme gibi bir düşüncelerinin hiç bir zaman olmadığını öne süren Kılıç, "önemli olan vatandaşın suyunun akmasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum