Aski Genel Müdürü Kılıç Çubuk'ta

Aski Genel Müdürü Kılıç Çubuk'ta

Çubuk'u ziyaret eden ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Ankara'daki bir baraj hariç diğer tüm barajların yüzde 98 oranında dolu olduğunu söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Kılıç, Çubuk ilçesinde 2012 yılına kadar kanalizasyonsuz ve susuz hiçbir yerinin kalmayacağını belirtti. Kılıç, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek beyin talimatıyla ilçede alt yapı baştan sona yenilenerek dev bir yatırım hamlesi başlatılmıştır. Hedefimiz 2012 yılına kadar Çubuk'ta kanalizasyonsuz ve susuz hiçbir yer kalmamasıdır. Öncelikle Çubuk'a bugüne kadar toplam yaklaşık 70 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşedik. Aynı şekilde 80 kilometre uzunluğunda da atık su ve yağmur suyu hattı döşedik. Çubuk'un neredeyse tüm içme suyu ve atık su altyapısı değiştiriliyor. Vatandaşlarımızın daha kaliteli bir hayat standardında yaşamaları için Genel Müdürlüğümüz aralıksız çalışmaktadır" dedi.

Çalışmalarda Başkan Özden ile istişare ederek hareket ettiklerini vurgulayan Kılıç, ilçede ASKİ'nin çalışmalarının aralıksız devam ettiğini sözlerine ekledi.

Barajlarda bulunan su durumu hakkında da bilgi veren Kılıç, Ankara'da Çamlıdere Barajı haricinde tüm barajların yüzde 98 oranında dolu olduğunu söyledi. Çamlıdere Barajını da yaklaşık 2 hafta önce kapattıklarını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

"Ankara'da su problemimiz yok. Çamlıdere barajı hariç tüm barajlarımız yüzde 98 oranında doludur. Yüzde 2 oranını da herhangi bir taşkın olmaması için suyu bırakıyoruz. Çamlıdere'de de Ankara'ya bir yıl yetecek su bulunmaktadır. Ancak bu barajı kapatma sebebimiz rezerv olarak bekletmek içindir. Haziran-mayıs ayına kadar bu barajı kapattık. Bu şekilde Ankara'nın 2 yılık suyunu orada depolamış olacağız."

Gerede projesinin hazırlığının da devem ettiğini söyleyen Kılıç, 3 ile 4 yıl içerisinde bitmesi beklenen projenin DSİ tarafından ihale edileceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.