ASKİ, Çubuk'un köylerini taşıma suyundan kurtardı

ASKİ, Çubuk'un köylerini taşıma suyundan kurtardı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, yaz döneminde kuyularının kuruması nedeniyle Ankara'dan tankerlerle takviye yapılan Çubuk'a bağlı köyleri içme suyuna kavuşturdu.

Bazı köylere kuyu açılarak su verilirken, bazılarına ise şebekeden hat çekildi. Köy sakinleri, evlerindeki musluklardan su akmasının mutluluğunu yaşıyor.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, dün Çubuk'un Karaköy, Kargın, Mutlu, Tahtayazı, Gümüşyayla, İkipınar köylerinde incelemelerde bulundu. Gezdikleri köylerde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen Kılıç, köy içi imarların tamamlanmasının ardından da altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Önceki yıllarda içme suyu sağlanmasına rağmen kuyuların kuruması nedeniyle bazı köylerin susuz kaldığına dikkat çeken Kılıç, hemen başlattıkları çalışmalarla yeni kaynaklar bularak köyleri bu sıkıntıdan kurtardıklarını bildirdi.

Tahtayazı köyünde birkaç yıl içinde üçüncü kuyuyu açmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Kılıç, Mutlu köyünün de 15 yıllık su hasretini açtıkları kuyu ile sona erdirdiklerini bildirdi. İkipınar köyüne 6 aydır tankerlerle su takviyesi yaptıklarını aktaran Kılıç, "Bu köyde yaşayanların sorunlarını bitirmek için ekiplerimiz gece gündüz çalışarak yeni kuyu açtı. Buradan çıkardığımız suyu köyümüze vermeye başladık." dedi. Kılıç, mücavir alan dahilindeki her haneye su ulaştırmak için çaba harcadıklarını kaydetti. İkipınar Köyü Muhtarı Bayram Bal ise su taşıma sıkıntısını sona erdirdiği için ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç'a teşekkür etti. Kuyularının kuruması nedeniyle 6 aydır Ankara'dan ASKİ ekiplerinin su taşıdığını hatırlatan Bal, yeni bulunan suyun hanelere verilmesiyle bu sıkıntılarından kurtulduklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum