“AŞÇI YAMAĞI KURSU” SONA ERDİ

“AŞÇI YAMAĞI KURSU” SONA ERDİ

İŞKUR Projesi kapsamında; Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çubuk Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurs sona erdi. Kursiyerlerin sertifikaları, önümüzdeki günlerde verilecek.

 Şuayip YAMAN

"Aşçı Yamağı (Çırağı) Kursu"nu başarıyla tamamlayan kursiyerler Okul’un, ‘Uygulama Atölyesi’nde hünerlerini protokole sergileme imkânı buldular. Kursiyerlerin hazırladığı çeşitli yemek ve tatlılar konuklara ikram edildi. Ve onlardan tam not aldı.

 

Yemek esnasında bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, “Biber doğramak lezzet mi, teknik mi, görsellik mi? hepsinin bir arada olması lazım.

 

Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Mükemmel bir menü hazırlamışlar. Her ikramdan ayrı bir tat aldım. Yemekler ve tatlılar lezzetli ve itinalı bir şekilde hazırlanmış. Kursiyerlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Temennim bu hünerlerini hizmet sektöründe sürdürmeleridir.”

 

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, "Bu kursları açmamızdaki amacımız, ev hanımlarımızı meslek sahibi yapmaktır. Bu kapsamda 'Ne iş olsa yaparım' düşüncesi ya da söylemi yerine 'ben işimde uzmanım' diyebilen kişiler yetiştirerek, daha iyi şartlarda iş bulmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

 

Projede eğitmen olarak görev alan Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği üyesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu Denetleme Kurulu (TAFED) Başkanı ve Yayla Karadeniz Restoran İşletmecisi Süleyman Cici, “  Kursiyerler makro ve mikro besinleri öğrettik. Bu arada bende eğitim aldım.

 

Aşçı Yamağı Kursu, sektörün yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi açısından çok önemli bir kurstu.

 

Kursiyerlere ayrıca haftada 5 gün aşçılık teknikleri hakkında eğitim verdik. Kursiyerlerimize güzel hünerler ve maharetler öğrettiysek ne mutlu bize..”

 

Eğitici-Öğretici Hakan Adil, “Kursiyerlere bıçak tutmadan süslemeye kadar birçok konuda eğitim verdik.”

 

Okul un kadrolu Öğretmeni Mine Şanlı ise, kursiyerlere tatlı eğitimi verdi.

 

Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hatice Nesrin Çelikkan, “Bu çeşit kurslar sayesinde hanımefendileri evlerinden çıkartıyoruz. Kursun, bir kız okulunda olması da onlara bir başka güven veriyor. Bu kurslarda hem kursiyerlerimiz ve hem de öğretmenlerimiz eğitim alıyor. 

 

Aşçı Yamağı Kursu’na 25’er kişilik iki grup halinde, 50 kursiyer katıldı.

Kursiyerlere İŞKUR tarafından 20’şer lira cep harçlığı verildi. Ama kursiyerler bunun çoğunu malzeme alımı için harcıyorlar.

Kursiyerler haftada 5 iş günü; her gün 17.00-20.00 saatleri arasında yaklaşık 2,5 ay eğitim gördüler.

Sertifika alan 50 kursiyerden 15’i önümüzdeki günlerde açılacak ‘Kalfalık Kursu’na katılacak.

Şimdiye kadar;

Çocuk Bakıcılığı Kursu

Kadın (Giysisi) Tasarım Kursu (devam ediyor.

Hasta, Yaşıl ve Refakatçi Kursu (devam ediyor)

Aşçı Yamağı Kursları açtık” dedi.

‘Aşçı Yamağı Kursu’nun başarıyla bitiren kursiyerlerin ortak isteği ise, “Kalfalık Kursu’nun en kısa zamanda açılması.

Sıra kursiyerlerin istihdamına geldi. İnşallah sektörde aranan eleman olurlar.

asci01-vert-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.