Artık okul asma dönemi bitti

Artık okul asma dönemi bitti

Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul Projesi kapsamında 14 milyon öğrencinin bilgilerini elektronik ortama taşıyor.

Şu anda 11 milyon öğrencinin nüfus ve okul bilgileri elektronik ortama aktarıldı, diğer öğrencilerin bilgileri de sisteme taşınıyor.E-okul projesi ile veliler, öğrencilerin devam ve not bilgilerini internet üzerinden takip edebilecek. Öğrencilerin nakil işlemleri de elektronik ortamda yapılmaya başlandı.

e-okul projesi ile öğrenci bilgileri ve yer değişiklikleri anında sistemde görülecek. Öğrencilerin adres, not ve devamsızlık bilgileri dahil tüm bilgileri sisteme aktarılacak. Not defteri, devamsızlık, öğrenci listesi gibi defter ve standart formlar internet üzerinden merkezî bilişim sisteminde tutulacak.

Ayrıca öğrenci, veli ve öğretmenlerin tüm bilgileri internetten takip etmesine imkan sağlanacak. Projenin oturmasından sonra okullardan istatistikî bilgi alma ihtiyacı kalmayacak. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen e-okul Projesi ile okulların kullandığı, kâğıt ve deftere ihtiyaç kalmayacak.

Bunun yanı sıra, elektronik ortamda kayıt tutmaya yönelik farklı yazılımlar da ortadan kalkacak. Sonraki dönemlerde tüm sınav sonuç ve rehberlik bilgileri yetkilendirme düzeyine göre öğrenci velisi tarafından görülebilecek. Böylece öğrenci velisi, internet üzerinden çocuğunun durumunu takip etme imkanına kavuşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.