(Arşiv) Azmi ve Dürüstlüğü İle Çıraklıktan Patronluğa Yükseldi

(Arşiv) Azmi ve Dürüstlüğü İle Çıraklıktan Patronluğa Yükseldi

Çubuk’ta doğup büyüyen ve çırak olarak gittiği sanayide çalıştığı firmayı alarak sektörde söz sahibi olan Yakup Ülgü, hayatı ve başarılarıyla örnek oluyor.

 

Türkiye’nin ekonomideki başarısında sıfırdan zirveye çıkan girişimcilerin büyük bir payı vardır. Ankara’ya giderek 1978 yılında çırak olarak başladığı işyerini satın alan İşadamı Yakup Ülgü, bu gün sektörde söz sahibi oldu.

Özdemir Oto Yedek Parça’nın sahibi olan işadamı Ülgü, hayallerini ve hedefini gerçekleştirdiğini söyledi. Başarıdaki sırrının dürüstlük ve azim olduğunu anlatan Ülgü, dürüst ve azimli olan herkesin bir başarı hikayesi olduğunu kaydetti.

 

Ankara Yeni Sanayi ve Şaşmaz Oto Sanayinde bulunan işyerlerinde yedek parça firması olarak çalıştıklarını ifade eden Ülgü, gelinen noktada internet üzerinden artık satış yapmaya başladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

’’Çıraklıkla başladım, sonra sırayla kalfa ve ustalık dönemlerini geçirdim. Tabi bu süreçte çok ekonomik zorluklar, sıkıntılar yaşadım ama azmettim. Kendi geleceğimizi düşünerek, alın teri döktüm, emek sarf ettim. Bu mesleği severek yaptım, halen de severek sürdürüyorum. Alın terinin karşılıksız kalmayacağını düşünürdüm. Sevdiklerimin, arkadaşlarımın tavsiyelerini dinlendim. İnsan bir de çalışıp, azmedince oluyor. Elbette bu süreçte sabırlı olmak da çok önemlidir. Sabır edilmeden bir yere varılmıyor. Artık internet üzerinden satış yapıyoruz. Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her yerine oto yedek parça gönderiyoruz’’

Artık kendisinin sosyal projeler üzerine çalışmaya başladığını söyleyen Ülgü, ’’Yakınlarımla birlikte kendimizi ilçemize adadık. Yılmaz Köyü Dernek Başkanlığından sonra Çubuk Dernekler Federasyonu başkan yardımcısı görevine gelerek ilçem ve köyüme daha iyi hizmet etmeye başladım. Bundan sonra ilçemize nasıl faydalı olabiliriz diye düşünerek, bunun için çaba sarf ediyoruz’’ dedi.

Hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Ülgü, ticari ve sosyal anlamda yeni çalışmalara imza atmak için çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.