Armut gitti ama Çubuk Agat taşı bizde

Armut gitti ama Çubuk Agat taşı bizde

Yıllardır ‘Ankara armudu’ olarak bilinen ürünün coğrafi işaret tescilini Antalya’ya kaptıran Başkent’in Çubuk Agat taşı, döner, simit ve tavanın da aralarında bulunduğu 10 tescilli ürünü bulunuyor. Başvurusu yapılan sekiz ürün ise tescil için bekliyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ‘Ankara armudu’nu ‘Korkuteli karyağdı armudu’ olarak tescillemesinin ardından gözler, Ankara için coğrafi işaret tescili yapılan ve tescillenmeyi bekleyen diğer ürünlere çevrildi. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun ‘Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün’ verilerine göre Ankara’dan şu ana kadar tescillenen 10 coğrafi ürün bulunuyor. Başvurusu yapılan 8 ürün ise tescil bekliyor. 

BİRÇOK ÜRÜN TESCİLLENDİ

2014 yılında başvurusu yapılan Ankara döneri, Ankara simidi ve Ankara tavası 2017 yılında Ankara adına coğrafi ürün olarak tescillenmiş durumda. Ankara’ya özgü bu ürünlerin yanı sıra Beypazarı kurusu, Kalecik karası üzümü, Nallıhan örtmesi, Nallıhan iğne oyası, Çubuk agat taşı ve Çubuk turşusunun da coğrafi işaret tescili bulunuyor.

BAZLAMA VE TİFTİK TESCİL BEKLİYOR

Ankara’dan başvurusu yapılan ve tescil bekleyen ürünler ise şöyle: Ankara erkeç pastırması, Ankara keçisi oğlağı eti, Ankara tiftiği, Ankara tiftiği (angora mohaır), Gölbaşı sevgi çiçeği, Kızılcahamam bazlaması, Kızılcahamam kapaması ve Şereflikoçhisar tahinli pidesi. Başkent ile özdeşleşmiş olan Ayaş domatesi, Ayaş dutu, Kazan kavurması, Ankara balı, Beypazarı baklavası, Beypazarı havucu gibi ürünler ise Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün verilerinde yer almıyor.

???? ANKARA / ÇUBUK ????

????Doğal Ev Yapımı Ankara Çubuk Turşusu????

Bizim Köy Sepeti’nden ????Probiyotik organik ev yapımı geleneksel lezzet

Bizim Köy Sepeti’nden Bizim Çubuk Turşuları ????#salatalık #lahana

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

????Sarımsak, Defne yaprağı ve dereotu turşuya mükemmel tadı veren iksir???? Kendi tarlamızda geleneksel yönetemlerle ektiğimiz ürünleri siz değerli tüketicilere sunuyoruz♥️

 

❤️Çubuk turşusu Bizim Köy Sepeti’nden alınır❤️

Tarladan sofranıza Bizim Çubuk Turşuları????

????Türkiyenin her yerine kargo????

❌KAPIDA ÖDEME YOKTUR

 

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37 yada ????DM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları #turşu #istanbul #bodrum #gastronomi  #instafood #healthyfood #foodvideo  #türkiye #zeytinyağlı #gastronomi #yemektarifleri #izmir #manisa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.