Arıcılara kovan dağıtıldı

Arıcılara kovan dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Arıcılar Birliği işbirliğinde Çubuk, Akyurt, Kalecik ve Elmadağ'da 2 bin adet kovan dağıtıldı.

Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, projeyle hedeflerinin, meşhur Ankara balını tüm dünyaya duyurmak olduğunu belirtti.

 Birliğe üye arıcılara verilen yüzde yüz hibe boş kovanların bir yıl sonra oğul arılı olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından ücret karşılığında alınacağını ifade eden Solmaz, konuşmasına şöyle devam etti

''Bugün dağıttığımız kovanları, mayıs ayında tekrar arılı olarak alıp yeni arıcılık yapacak üreticilerimize vereceğiz. Burada ki temel amaç işsizliği azaltmak ve Ankara'da ki çiftçiye, köylüye, üreticiye bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptıkları projenin Türkiye’nin en büyük projesidir''

 

Ankara'da birliğe üye 680 üyenin, 8 bin arı kolonisi bulunduğunu hatırlatan Solmaz, kente yaklaşık 100 ton civarında bal üretildiğini aktardı.

Hedeflerinin 700 ton bal üretimi olduğunu vurgulayan Solmaz, konuşmasına şöyle sürdürdü:

''Ankara balları Türkiye’de yetişen balların arasında en kaliteli baldır. Bundan 50 yıl önce ilkokul kitaplarında Ankara'nın nesi meşhur dediğimizde ilk sırada balı, keçisi, kedisi ve armudu gelirdi. Burada da büyükşehir desteğiyle Ankara balını ihya edeceğiz. Burada en büyük desteği de bize maddi ve manevi olarak Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı vermiştir. Biz bu proje için 10 bin kovanla başladık, hedefimiz 50 bin kovandır. İnşallah bundan sonraki hedefimiz geçek Ankara balını ürettirip, kentimizin balını dünya markası yapmaktır. Bir dünya markası yapabilmek için de önce bilinçli üretici 680 üyeden 200 bin üyeye çıkarmaktır''

 Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı Proje Şubesi Müdürü Mevlüd Oğuz ise, arı kovanlarının bölge bölge dağıtıldığını belirtti.

Çiftçilerimize kovan dağıtımı yaparken hiçbir katkı payı ve buna benzer ücret talep edilmediğini aktaran Oğuz, ''10 bin arı kovanının 2 bin adedini de Çubuk’ta dağıtımını yaptık. Buradaki dağıtımımız da kovanlar Akyurt, Çubuk, Elmadağ ve Kalecik ilçelerimizdeki çiftçilerimize verildi'' diye konuştu.

 
Kaynak: Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.