Araç Muayene İstasyonu Akyurt'a taşındı.

Araç Muayene İstasyonu Akyurt'a taşındı.

TÜVTURK tarafından yaptırılan araç muayene istasyonları İvedik, İstanbul Yolu, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Akyurt ve Polatlı’da dün faaliyete geçti.

TÜVTURK tarafından yaptırılan araç muayene istasyonları İvedik, İstanbul Yolu, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Gölbaşı, Akyurt ve Polatlı"da dün faaliyete geçti. Günde ortalama 850-900 aracın muayene edilebileceği 7 istasyona ek olarak, bir gezici araç muayene istasyonu çevre ilçelerde hizmet verecek.

ULAŞTIRMA Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösteren, Doğuş Grubu, Akfen ve TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK"un başkentteki 7 yeni araç muayene istasyonu, bugünden itibaren faaliyete geçti.

İvedik, İstanbul yolu, Beypazarı, Şerefli Koçhisar, Gölbaşı, Akyurt ve Polatlı"da açılan istasyonlar, hizmet bölümü, müşteri kabul alanı ve idari işlerin yürütüleceği ofislerden oluşuyor. Modern araç muayene ekipmanlarıyla donatılmış, 1-6 arasında muayene kanalı bulunan istasyonlarda, fren test cihazı, ön düzen boşluk ölçme cihazı, el feneri, far kontrol cihazı, ağırlık simülasyon cihazı, gaz kaçak detektörü, gürültü ölçüm cihazı, lastik diş derinlik kumpası ve ayna gibi teknik aletler de kullanılacak.

Fren sistemi, direksiyon, görüş özellikleri, lambalar, yansıtıcılar, elektrik teçhizatı, dingiller, tekerlekler, lastikler, süspansiyon, şasi ve şasi bağlantıları, zorunlu ekipmanlar ile gürültü kirliliği ve seviyesinin kontrol edileceği istasyonlarda, plaka, motor-şasi numaraları, ruhsat üzerindeki tescil ve trafik bilgilerinin birebir aynı olup olmadığı da kontrol edilecek. Araçların, kapalı kutu ve kaplama altındaki ulaşılamayan aksamlarına bakılmayacak.

Muayene sonrasında eski sistemden farklı olarak, araç sahiplerine araç "muayene raporu" da verilecek. Bu raporlarda yer alan bilgiler, elektronik ortamda Ulaştırma Bakanlığına iletilerek araçların teknik durumlarıyla ilgili veri bankası oluşturulacak. TÜVTURK muayene istasyonlarının açıldığı il ve ilçelerdeki, Karayollarına ait araç muayene istasyonları da kaldırılacak.

Günde 900 araç muayene edilecek

Günde ortalama 850-900 aracın muayene edilebileceği 7 istasyona ek olarak, bir gezici araç muayene istasyonu da belirli bir program çerçevesinde Nallıhan, Elmadağ, Çamlıdere, Çubuk, Bala, Ayaş, Evren, Kalecik, Kızılcahamam, Kazan, Haymana ve Güdül gibi çevre ilçelerde hizmet verecek. Ankara genelinde 141 personelin çalışacağı istasyonlar, Pazar günleri hariç 08.30-17.30 saatleri arasında açık olacak. Muayene istasyonları, ilerleyen günlerde yoğunluk ve kapasite ihtiyaçlarına göre vardiya sistemine de geçirilecek.

TÜVTURK"un uluslararası standartlarda eğitim almış uzman kadrosu tarafından yapılacak muayenelerle, araçların yönetmelik ve kanunlardaki kriterlere uyup uymadığı ve trafikte seyir güvenliği için tehlike taşıyıp taşımadığı tespit edilecek.

Araç muayene istasyonları

İvedik (1502. Cadde, 99. Sokak No:9 Yenimahalle)

İstanbul yolu (Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt Caddesi 23. Sokak No:11 Etimesgut)

Beypazarı (Ayvaşık Mahallesi 1808 Ada 1 Parsel Beypazarı)

Şereflikoçhisar (Şeyh Kuyusu Mahallesi E-90 Karayolu No:7 Şereflikoçhisar)

Gölbaşı (Oğulbey Mahallesi 112981 Ada 1 Parsel Gölbaşı)

Akyurt (Balıkhisarı Mahallesi Çankırı Bulvarı 101. Sokak No:99 Akyurt)

POLATLI (Üçpınar Mahallesi, Devlet Karayolları üzeri Polatlı)

TÜVTURK Araç Muayene İstasyon Krokisi:






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum