ANODER’in Birlik ve Beraberlik Yemeği siyasilerden büyük ilgi gördü…

ANODER’in Birlik ve Beraberlik Yemeği siyasilerden büyük ilgi gördü…

Ankara Oto Galericileri Derneği ANODER, Ankaralı tüm galericileri, siyasetçileri, bürokratları, sivil toplum kuruluşu liderleri, kanaat önderleri ile yerel yöneticileri birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya topladı.

Yaklaşan Genel Seçimler öncesi, Galerici esnafının sorunlarının yanı sıra ülke gündeminin de değerlendirileceği ANODER Birlik ve Beraberlik Yemeği ülkemizin önemli isimlerini bir araya getirdi. Yemeğe; AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek,  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan ile AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Selim Cerrah katıldı.

410 galerinin üye olduğu ANODER-Ankara Oto Galericileri Derneği’nin Birlik ve Beraberlik Yemeği, Keçiören Belediyesi Halil İbrahim Sofrası’nda gerçekleşti.

 “Allah’ın izni ile emeğini üretime dönüştüren esnaf kardeşlerim hep beraber kurduğumuz ve kısa sürede bu günlere getirdiğimiz ANODER’in birlik ve beraberlik yemeğimize hoş geldiniz.” diye konuşmasına başlayan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, “Bizim gücümüz birlikteliğimiz, bizim gücümüz dürüstlüğümüz, bizim gücümüz inancımız, bizim gücümüz kursağımızdan geçen lokmaların helalliğidir. Bugün oluşturduğumuz bu sofra helal lokma yiyenlerin sofrasıdır. Siz değerli meslektaşlarımın tüm sofralarında Halil İbrahim bereketi olmasını diliyorum.” dedi.

-Galericinin sorunları her geçen gün artmakta-

Galerici esnafının uğraşması gereken sorunların her geçen gün artmakta ve mevcut yapılanmalarında bu sorunların çözümü noktasında yetersiz kalmakta olduğunu belirten Kalkan, “Birçok noktada da ne yazık ki Esnafımız ranta teslim edilmiştir. Yapılan çalışmalar yetersiz kalmış, onbinlerce çalışanımız işsiz kalma tehlikesi, binlerce galerici esnafımız ise işlerini kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.  Ülkesinin menfaati için çalışan, istihdam yaratan, vergi veren galerici esnafımız ise bugün birçok sorunla baş etmeye çalışmaktadır.” diye konuştu.

Kalkan, galerici esnafının sorunları ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Birçok yapılanmanın herhangi bir vergi kaydı ve bir işyeri olmaksızın herkesin galericilik yapabilmesi, araç temininde yaşanan sıkıntılar, KDV ile ilgili sorunların esnafı zor durumda bırakması, internet satışlarının kayıt altına alınamamasından oluşan haksız rekabet, Tramer Kayıt Sorgulamalarının (5664 mesaj hattı)  müşterileri tam olarak bilgilendirememesinin sektörde yarattığı kriz, internet aracı firmaları, Esnaf kitlesi olarak hala kamuoyunda galerici esnafın güvenilirliğinin tartışılması, Galericiler Sitesi’nin tüm esnafı kapsayıp, sorunlarına çözüm oluşturamaması gibi onlarca sorunun yanında ne yazık ki galerici esnafı doğru dürüst temsil edip hakkını arayan bir sivil toplum kuruluşunun olmaması gibi sebepler neticesinde kurduğumuz ANODER sizlerden aldığı güçle kısa zamanda önemli mesafeler kat etmiştir.”

-ANODER’in faaliyetleri-

Kalkan, galericilerin gösterdiği güven ve destek neticesinde üye sayılarının 410’a ulaştığı bilgisini vererek Yönetim Kurulunun çalışmalarını şu sözlerle özetledi; “Yönetim Kurulu olarak hızla çalışmalarımıza başladık, İnternet sitemizi kurduk, sosyal medya hesaplarımızı açarak hızla üyelerimize, halkımıza ve ilgili mercilere çalışmalarımızı ve sıkıntılarımızı aktarmaya başladık. Keçiören ve Gölbaşı Belediye Başkanları ile görüştük, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yaptık, Milletvekili Adaylarının Belirlenmesinde etkin rol aldık, birlik beraberliğimiz için etkinlikler düzenledik, İlçe Emniyet Müdürlerin Başbakan Yardımcımız Sayın Yalçın Akdoğan’a varıncaya kadar birçok önemli kişi ile görüşüp Derneğimizi ve sıkıntılarımızı ilettik ve Derneğimizin en önemli projelerinin kurulması için son derece kıymetli adım olan S.S. Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi kurduk. Üyelerimize ve tüm Ankara esnafımıza hayırlı olsun.”

-Yeni bir galericiler sitesi kuracağız-

Ankaralı galerici esnafımızın maruz kaldığı haksızlığı ortadan kaldırmak için Ankara merkezine çok uzak olmayan, otomobil, traktör, kamyon ve kamyonet gibi araçların satışını yapan tüm esnafımıza hitap edebilecek ölçekte, maliyeti fazla olmayan ve rant merkezine dönüştürülmesine fırsat verilmeyecek işyerlerinin inşaa edileceği bir yeri önce Allah’ın izniyle sonrasında galericilerin desteğiyle en kısa sürede kuracaklarını belirten Kalkan, Derneğin amacını şu sözlerle aktardı; “Bizim Misyonumuz; Galerici esnafının haklarını güvence altına alarak, sorunlarının çözümü noktasında eşit temsili esasına dayalı olarak çalışan bir güç birliği oluşturmak,  hedefimiz ise Galerici esnafının sorunlarının çözüldüğü, güçlü ve eşit temsilin oluşturulduğu, birliğin, dirliğin ve adaletin sağlandığı bir çalışma hayatında güçlü bir muhatap kuruluş olarak her türlü soruna anında çözüm oluşturmaktır.”

- ANODER” ilelebet,  Galericilerin haklarını savunacak-

ANODER Başkanı Kalkan sözlerine şöyle devam etti; “Hakka, Halka ve esnafımıza karşı bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz “ANODER” ilelebet,  Galericilerin haklarını savunacak, eşitlik ekseninde her türlü ayrımcılığa karşı olarak, tüm çalışmalarında katılımcılığı ön planda tutacaktır. ANODER, galericilik alanında bütünü temsil edecek, onun bunun değil tüm emektarların, tüm esnafın sesi olacaktır. Kavga ve anlaşmazlık peşinde koşmayacak, öncelik esnafın menfaati olacaktır. Bu uğurda sektörde ve sektörle ilgili çalışan firmalar, sivil toplum kuruluşları ve kamu ile deneyim paylaşımı ve işbirliği içinde olacaktır.

ANODER, etkin ve yetkin olacak, sektördeki tüm yasal düzenlemelerin ve uygulamaların oluşturulması ve gerçekleşmesi için hükümetimize ve kamu yöneticilerimize katkıda bulunacaktır. Esnafımız için, araştırma, eğitim, hizmet ve proje üretme ile ilgili olarak çalışmalar yapacak, ilgili Kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlayarak, işbirliği yapacaktır. Galericilik ve galerici esnafı ile ilgili olumlu yönde kamuoyu oluşturmaya yönelik etkinliklerde bulunacak ve bu uğurda elden gelen değil, hak edilen standartlarını sağlamak için canla başla çalışacaktır.”

-Gücümüz hakka, halka ve adalete olan inancımız-

ANODER’in, Galerici Esnafının birliğinin yansıması, onların sesi, onların gücü olduğunu ifade eden Kalkan; sözlerini şöyle sonlandırdı; “Gücümüz birliğimiz, Gücümüz dürüstlüğümüzdür. Gücümüz hakka, halka ve adalete olan inancımızdır. Allah bizleri utandırmasın, Allah esnafımız adına üstlendiğimiz bu sosyal sorumlulukta bizlerin yüzünü kara çıkarmasın.”

-Konuşmalar-

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek,  Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan ile AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Selim Cerrah’da ANODER’in Birlik ve Beraberlik yemeğinde birer konuşma yaparak ülke gündemini değerlendirdiler. Tüm konuşmacılar galerici esnafının sorunlarının ve esnaf olarak sahip oldukları önemin farkında olduklarını belirterek birlik ve dirliklerini bozmadıkları sürece aşamayacakları engel olmadığını ifade ettiler. Yaklaşan Genel Seçimler öncesi ülkemizin içinde bulunduğu durum ile ilgili tespit ve değerlendirmelerde bulunan siyasiler galerici esnafının sorunlarının çözümü noktasında da üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını ifade ettiler.

- Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi-

ANODER Başkan Yardımcısı Kazım Soner İmal’in açılış konuşması ile başlayan gece de İkinci Başkan Mustafa Macar’da bir konuşma yaparak yeni kurulan S.S. Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi ile ilgili bilgi verdi. Macar, kooperatife üyelik ve diğer hususlar ile ilgili her türlü bilgiye https://www.anoder.org.tr/ adresinden ulaşılabileceğini belirterek Yönetim Kurulu olarak kendi telefonlarının da tüm üyelere daima açık olduğunu ifade etti.

Macar, ayrıca galerici esnafının en büyük sorunlarından biri olan KDV sorunun çözümü için toplantıda bulunan siyasetçilerin destek vermesini isteyerek torba kanun içine eklemlenecek bir maddenin yaşanılan bu haksızlığa son verebileceğini ifade etti..

ANODER’in Birlik ve Beraberlik Yemeği, Başkan İlkay Kalkan’ın yaptığı teşekkür konuşmasını takiben çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandı. 

anoder01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.