Annesiz kalan yavru kuşlara esnaf sahip çıktı

Annesiz kalan yavru kuşlara esnaf sahip çıktı

Çubuk'ta, annesiz kalan yavru kuşlara kahvehane işletmecisi Sedat Geniş sahip çıkarak, şırıngayla besliyor

ANKARA - Çubuk'a bağlı Barbaros Mahallesinde bir bahçede bulunan ağaçtan yuvası düşen ve annelerini kedi kapıp kaçınca açlıktan ölmek üzereyken mahalledeki çocuklar tarafından bulunan yavru kuşlara kahvehane işletmecisi Sedat Geniş bakmaya başladı.
 
Mahalledeki çocuklar tarafından kendisine getirildiklerinde ölmek üzere olan yavru kuşları sahiplendiğini söyleyen Sedat Geniş, yavruları özel olarak hazırladığı mamalarla büyüttüğünü belirtti. Saka cinsi kuşları kahvehanede yanından ayırmadığını anlatan Geniş, şöyle konuştu:
 
"Doğayı ve hayvanları çok seviyorum. Bu nedenle böyle öksüz ve yetim hayvanları görünce dayanamıyorum. Onları kaderlerine terk edemiyorum. Onları elimden geldiği kadar besliyorum. Bunlar saka kuşları nesli tükenmekte olan bir kuş türüdür. Bu nedenle de ayrı bir değeri vardır. Çocuklar bahçede bulmuşlar ve bana getirdiler. Ben de bunları burada büyüttüm. Mama ile besleyerek bu hale getirdim, 7 veya 10 gün içerisinde de doğaya bırakacağım." 
 
Hazırladığı mamayı kuşlara şırıngayla yedirdiğini aktaran Geniş, "İrmik ve bebe bisküvisini karıştırıp mama haline getiriyorum. Daha sonra normal şırınganın içine doldurup yavru kuşların ağızlarına veriyorum. Annelerine nasıl ağızlarını açıyorlarsa bana da aynı şekilde ağızlarını açıyorlar. Beni de anneleri olarak benimsediler. Şimdi onları kendi çocuklarım gibi besliyorum. Geldiklerinde çok zayıftılar, ölmek üzereydiler. Burada bu şekilde besleyerek büyüdüler. Kendilerini toparladılar, kendi kendilerine beslenebildiklerinde artık bunları doğaya salacağım" diye konuştu.
 
Daha öncede keklik yavruları bulduğunu ve onları da besleyip doğaya bırakacağını kaydeden Geniş, hayvanları çok sevdiğini ifade ederek, "Benim evimde kedi köpek gibi birçok hayvan var. Ben ve ailem hayvanları çok seviyoruz ve rızkımızı onlarla paylaşıyoruz. Bu nedenle bulduğum yavruları burada besleyip daha sonra doğaya salıyorum. Bu işi severek yapıyorum. Beni çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum