ANNELERİ İÇİN ÇİÇEK DİKTİLER

ANNELERİ İÇİN ÇİÇEK DİKTİLER

Çubuk’ta anasınıfı öğrencileri, anneleri için çiçek dikti.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında yapılan programda, minik öğrenciler annelerine hediye etmeleri için çiçek diktiler. Belediye görevlileri ve öğretmenleri yardımıyla çiçekleri saksılara diken çocuklar, çiçek dikmeyi oyun olarak görüp toprakla oynamanın tadını çıkardı.

Çubuk İlköğretim Okulu Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bulunan seralara otobüsler ile getirildi. Anasınıfına giden çocukları, burada Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin ve belediye görevlileri karşıladı. Önce çocuklara seralar ve burada bulunan çiçekler tanıtıldı. Daha sonra çiçekleri önceden hazırlanmış saksılara minik elleriyle diktiler. Görevlilerin de yardımı ile anneleri için camgüzeli çiçeklerini saksılara diken minik eller, çiçek dikimi sırasında eğlenmenin de tadını çıkardılar.

Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, doğa sevgisinin çocuklara öğrenebildiği en küçük yaşta aşılanması gerektiğini belirterek, yapılan çiçek dikme etkinliğinin de bu amaçla yapıldığını aktardı. Minik öğrencilerin bu şekilde doğayı tanıdığını, çiçeklerin nasıl yetiştiğini öğrendiğini bildiren Başkan Özden, ’’Bu çocuklarımıza doğa sevgisini, çiçek sevgisini aşıladığımız gibi kendi diktikleri, emek sarf ettikleri çiçeklerini annelerine hediye ederek annelerini de sevindirecekler. Ayrıca hediyeleşmeyi öğrenmiş olacaklar’’ dedi.

Okul Müdürü Durali Balcı ise Başkan Özden'e ve görevlilere yapılan etkinlik için teşekkür etti. Çok güzel ve yerinde bir etkinlik olduğunu söyleyen Balcı, ’’Bugün yapılan etkinlikle çocuklarımıza birkaç şey birden öğretildi. Çiçeklerin seralarda nasıl yetiştiği, çiçek dikme, doğa sevgisi ve en önemlisi de başkanımızın söylediği gibi kendi emeklerini harcadıkları bir şeyi hediye vermeyi öğrendiler’’ diye konuştu.

Daha sonra çiçek dikip yorulan çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.