Anne ölümleri yüz binde 15'lere kadar geriledi

Anne ölümleri yüz binde 15'lere kadar geriledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, anne ölümlerinin yüz binde 70'lerden, yüz binde 15'lere kadar gerilediğini söyledi.

Ardahan'daki değerlendirme toplantıları ve incelemelerinin ardından Kars'a dönen Akdağ, Sim-Er Otel'de Sağlıkta Dönüşüm Projesi Kars İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

 

Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sağlık İl Müdürü Dr. Fahri Sevinç ve sağlık çalışanlarının katıldığı toplantıda konuşan Bakan Akdağ, "Bildiğiniz gibi Türkiye'de 8 yıldır bir dönüşüm programı uyguluyoruz. Bununla da ciddi bir mesafe katettik. Dolayısıyla bu çerçeve üzerinde teşhisler yaparak, politikalar geliştirip, değerlendirmeler yaparak sistemimizi geliştiriyoruz. Bu, canlı bir organizma gibidir. Sürekli gelişme gösteriyor. Finansmandan tutun, ödeme biçimlerine, organizasyon şekillenmelerine, ortaya koyduğumuz yeni düzenlemelere, hem çalışanların hem de vatandaşların davranışını değiştirme noktasındaki çalışmalara varıncaya kadar bir dizi kontrol düğmelerimiz var. Kontrol düğmeleriyle adeta oynayarak, bunlarla değişiklikler yaparak iyi ve kaliteli sistem kurduk." diye konuştu.

 

Sağlık göstergelerinden de söz eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Bu anlamda Türkiye'de son 7 yıl içinde hatırı sayılır biçimde ortalama yaşam süresi artmıştır. Bunu sadece sağlıkla da ilişkilendirmemek lazım, refah seviyesi de arttı. Anne ölümleri; 1998 yılında yapılmış bir son araştırma vardı. Bu araştırma da yüz binde 70 idi. Bugün ise anne ölümleri yüz binde 15'lere, on altılara kadar geriledi. Bebek ölümleri yine 1998'lerde binde 43 idi. Bu sene bebek ölümlerini binde 10'un altında bekliyoruz. Bu de en gelişmiş ülkeleri yakalama noktasına geldiğimizi gösteriyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.