Ankara'ya 5'inci Üniversite Hazırlığı

Ankara'ya 5'inci Üniversite Hazırlığı

Ankara'da 4 devlet ünivresitesi var. Gazi Üniversitesi 5'inci bir üniversite kurmak için yola çıktı

Öğrenci sayısı açısından Ankara"nın en büyük üniversitesi olan Gazi Üniversitesi yeni açılımlar peşinde. Bugüne kadar bünyesinden 3 üniversite çıkaran Gazi Üniversitesi Ankara"ya yeni bir devlet üniversitesi daha kazandırmak için yola çıktı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan “Ankaramız bir kültür bilim şehri olabilir. Altyapısı buna müsait. Ankara"daki üniversitelerin mevcut kadrosu bir misli öğrenciyi daha eğitebilecek sayıda ve kalitede. Ankara"da yıllardır 4 devlet üniversitesi var. Başkentimize bir beşinci hatta altıncı devlet üniversitesi yakışır” dedi.

ÇUBUK'TA KURULACAK

Gazi Üniversitesi"nin Ankara merkezdeki yerleşkeleri dışında Çubuk ve Gölbaşı"nda birimleri olduğunu anlatan Ayhan, “Çubuk"ta geniş bir arazi satın aldık. Projesini hazırladık. Orman Bakanlığı ile görüşerek sonbaharda bir milyon da ağaç dikeceğiz. Buradaki fakültelerin bir örneğini Çubuk"a açıp, öğrencilerimizin bir kısmını yapılaşma tamamlandıkça oraya kaydıracağız. Zamanla tek başına bir üniversiteye dönüşünce Gazi"den ayırarak yeni bir üniversite kurulmasını sağlayacağız. Yani Gazi Üniversitesi bölünerek küçülmüş olacak” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.