Ankara'nın Yeni Logosu Kedi Gözü

Ankara'nın Yeni Logosu Kedi Gözü

Ankara'nın yeni logosu “Gülen Ankara Kedisi” oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bazı etkinliklerinde kullanılan ve halkın büyük beğenisini kazanan “Gülen Ankara Kedisi” temalı tasarım, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde “Ankara'nın Logosu” olarak kabul edildi.

Tasarımın gündeme gelmesiyle ortaya atılan “Ankara Kedisi'nin gözleri iki renkli değildir” eleştirileri üzerine Meclis Salonu'na yavru ve yetişkin Ankara kedileri getirildi.
Başkanlık kürsüsünde sevdiği kedileri Atatürk Orman Çiftliği'nden getirttiğini açıklayan Başkan Gökçek, “Gördüğünüz gibi gözleri sarı ve mavi, aynı logoda olduğu gibi” dedi.

İSİMLENDİRME KOMİSYONU UYGUN BULDU
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantılarının ilk günkü oturumunda ele alınan “Gülen Ankara Kedisi” logo tasarımı, Başkan Gökçek imzalı önerge üzerine İsimlendirme Komisyonu'na havale edilmişti. İsimlendirme Komisyonu'nun hafta içi yapılan toplantısında alınan karar, haziran ayı toplantılarının son gününde ilk gündem maddesi olarak okundu. Komisyon kararını, şöyle açıkladı:
“Gülen Ankara Kedisi, logo olarak halkımızın tepkisini görmek için bazı etkinliklerde halkımızın beğenisine sunulmuş, bu konuda çok olumlu tepkiler alındığından bu logonun Ankara'nın tanıtım logosu olarak kullanılması düşünülmüştür. Logoda, dünya çapında bir üne sahip ve Türkiye'nin nadir uluslar arası marka değerlerinden biri olan Ankara kedisinin kendine has mavi ve kehribar sarısı gözleri, şehrimizin genç ve dinamik nüfusunu temsil eden bir yazı stili ve Türk misafirperverliğini simgelemesi açısından da tebessümün kullanılması hedeflenmektedir. Daha önce tanıtımı yapılan logo kullanım şekilleri kitapçığında yer alan tasarımın değişik versiyonlarının Ankara Tanıtım Logosu olarak kullanılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”
- KEDİLER AOÇ'TAN GETİRTİLDİ
Komisyon kararının okunması üzerine konuyu tartışmaya açan Başkan Gökçek, tasarımın gündeme gelmesi üzerine ifade edilen “Ankara kedisinin gözleri iki renkli değildir” itirazlarına açıklık getirdi. Atatürk Orman Çiftliği bünyesindeki Hayvanat Bahçesi yetkililerinden Ankara Kedisi rica ettiğini kaydeden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Hayvanat Bahçesi'nde Ankara kedisini neslinin tükenmemesi için ciddi çalışmalar yapılıyor. Hatta bana hediye edilen özel bir Ankara kedisi vardı onu Hayvanat Bahçesi'ne vermiştim. Bir hayli de faydalı olmuş, yavrular üretmiş. Bu kediler de o kedilerin yavruları sanırım. O gün bahse konu oldu. Ankara kedisinin gözlerinin sarımtrak ve mavi olup olmadığına dair itirazlar geldi. Hayvanat Bahçesi'nden bazı kedileri getirttim. Gördüğünüz gibi gözleri tamamen sarı ve mavi, aynı logoda olduğu gibi.”
Daha sonra Ankara kedilerini incelemeleri üzerine CHP Grubu sıralarına gönderen Başkan Gökçek, yavru kedilerin aynı renk olan gözlerinin de 3-4 aydan sonra iki renkli hale geldiğini belirtti.
- “BU BİR AMBLEM DEĞİL, LOGODUR”
Gülen Ankara Kedisi'ni temsil eden işaretin hiçbir zaman amblem özelliği taşımayacağını da vurgulayan Başkan Gökçek, “Bu bir logodur. Bütün dünyada kenti temsil eden benzer işaretler vardır. Turistik eşyalar satılırken kente katkıda bulunan görsel bir şeydir. Ankara kedisini, gülen kediyi temsil etmektedir. Sempatik olduğuna inanıyorum. İnanın çok olumlu görüşler aldım. CHP Grubu ve İsa (Hayırlı) Bey hariç hiçbir muhalefetle karşılaşmadım. İnşallah çok da güzel bir şekilde kullanılır” diye konuştu.
Başkan Gökçek'in konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Gülen Ankara Kedisi temalı tasarım, oy çokluğuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.