Ankara'nın Et İhtiyacını Çubuk Karşılıyor

Ankara'nın Et İhtiyacını Çubuk Karşılıyor

Ankara’nın et ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan Çubuk’un; Belediye Başkanı Lokman Özden, İç Anadolu Bölgesinin en büyük canlı hayvan pazarına sahip olan Çubuk’ta, en çok büyükbaş hayvan ye

Özden, Ramazan dolayısıyla et ürünlerinin pazarlanmasında hareketlilik yaşandığını söyledi. Ramazanda insanların iftar sofralarına mutlaka etli yemek ve tatlı koymayı tercih ettiğini belirten Lokman Özden, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte et tüketiminin de önemli ölçüde arttığını bildirdi.

Başkan Özden, "Ramazanın gelmesi ile ilçemizdeki et üreticilerinde ve esnafımızda önemli derecede hareketlilik yaşanmaktadır. Bunun nedeni de iftarını lokantada veya evde yapan vatandaşların, çoğunlukla et yemeklerini tercih etmesindendir. Et tercih ederken de özellikle Çubuk etini tercih ediyorlar" diye konuştu. İlçeye gelen vatandaşların gönül rahatlığı ile etlerini Çubuk"tan alabileceklerini belirten Özden, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren gıda üretimi ve satışı yapan işletmeleri denetlemeye başladık. Daha sonra konunun uzmanları tarafından esnaflarımıza güvenilir gıda üretimi ve satışı hakkında bilgilendirme seminerleri verdik. Biz halk sağlığını çok önemsiyoruz. Bu nedenle de kasapları ve gıda üretim yerlerini sürekli denetime tabii tutuyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum