Ankaralılar Derneği'nde Yerel Aday Beklentisi

Ankaralılar Derneği'nde Yerel Aday Beklentisi

Ankaralılar Derneği Altındağ şubesi Ankaralı aday adaylarını birlik ve beraberlik içinde görmek istiyor.

12 Haziranda yapılacak seçimlerin bu sene ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan AHİD Genel başkan yardımcısı Muhittin Karık “Ankara’mıza hizmet edecek olan aday adayları parti ayırmaksızın bir araya getirerek, projelerini başkentlilerle paylaşmasını istiyoruz.” dedi.

Ankaralılar Derneği Altındağ şube başkanı Şükrü Öztürk ve AHİD genel başkan yardımcısı Muhitin Karık, AK Parti 2. bölgeden aday adayı iş adamı Emin Kerimoğlu’nu ağırladı.

Başkentlilerin gücünü gösterme zamanı geldiğini vurgulayan ve artık hizmet için çalışkan gençlerin koltuklara geçmesi gerektiğini belirten Öztürk; “ Ankara’yı temsil edecek vekillerin Ankara’nın sorunlarını bilen ve bizlere seçimden sonrada kapıları kapatmayacak adaylar olmasını istiyoruz” dedi.

Ankara’nın sorunlarını 40 ana başlıkta topladığını belirten AK Parti 2. bölgeden aday adayı Emin Kerimoğlu “ Ankara’mız memur kenti imajından kurtarmak istiyoruz. Esnafımızla sivil toplum örgütümüzle beraber Ankara’mızın sorunlarını ele alan bir proje çalışması yaptık. Sorunları 40 ana başlıkta topladık ve 2 yıldır bu sorunlarla ilgili alt yapı çalışmalarını tamamladık. Amacımız halka hizmet edebilmek. Ankara’mızı ticaret merkezi haline getirmek istiyoruz. Kızılcahamam Işıkdağ da 10.000 m2 arazi derneğimize “kentten köye dönüş” projesi için verildi. Bu bölgede turizm alanları ticari gelirler oluşturmak için projeler geliştiriyoruz.

“Kentten Köye Dönüş” projesi çerçevesinde genç emeklilerimizi köylerinde yine tarım ve hayvancılıkla aynı zamanda şehir’in avantajlarını köylere taşıyarak sosyal ve ticari alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Bunun için tarım bakanlığımız, kültür ve turizm bakanlığımızdan çok güzel destekler aldık. Bunun gibi birçok projemiz hazır ve çalışmalarına başladık. . Vekil seçilirsek eğer bu projelerimizi gerçekleştirmekte ivme kazanacağız” dedi.

“Ankaralı Çok Birlik Yok”

Ankaralılar derneği Altındağ şube başkanı Şükrü Öztürk Ankara’nın Başkent olmasından dolayı çok fazla göç almakta ve gittikçe büyüyen ve gelişen bir il. Bu büyüme gelişmeye hizmet vermek için bizi temsil eden gerek siyasi gerek belediyelerimize çok büyük sorumluluklar düşmekte. Ankara’mızı kendi içimizden bizim sorunlarımıza hâkim vekiller temsil etmeli. Biz özellikle kendi bölgemizin insanı olsun, Altındağ’ı ele alsın bizim sorunlarımıza projelerimize destek çıksın istiyoruz. Siteler bölgesinde düşündüğümüz zaman en çok 1.ci sırada Ankaralılar, 2,ci sırada Çankırılılar, 3,cü sırada Yozgatlılar ve Bolular var. Geçtiğimiz seçim döneminde Bolulular birlik ve beraberlik göstererek bunu belediye seçimlerinde göstermişlerdir. Siteler bölgesinde Ankaralı hemşerimiz çok ama birlik beraberlik gösteremediğimiz için başarılı sonuç alamıyoruz. Hemşerilerimiz kan kaybı yaşıyor. Sosyal bir mücadele vermemiz gerekiyor. Esnafımıza bir seminer vermeyi planlıyoruz. Sektörde kendisini geliştiren Kayseri, İnegöl, gibi illerimize bir gezi düzenleyip esnafımızın ufkunu açmayı planlıyoruz. Bizler sitelerde Ankaralı hemşeriniz olarak siteler için Ankara’mız için geliştirdiğiniz tüm projelerde birlik ve beraberlik içinde çalışmaya varız. İsteriz ki bizi bizden birleri bizim sorunlarımızı bilen Bizlere kapılarını kapatmayan vekiller temsil etsin. Biz vekilimize ulaşabilelim. Bizlere sunmuş olduğunuz projeler ve düşünceleriniz çok güzel ve başarılı ve çalışmalarınıza emeğinize destek olmak isteriz” dedi. 

“Kitleleri Harekete Geçirelim”

Ankara’da siyasi parti ayırmaksızın aday adayların kendilerini ve projelerini tanıtacağı bir platform düzenlemek istediklerini söyleyen Ankaralılar derneği genel Başkan Yardımcısı Muhittin Karık ; “Ankara’mızda kitleleri harekete geçirmek gerekiyor. Birlik ve berberliği Ankaralı hemşerilerimizin göreve gelmesi için göstermemiz gerekiyor.2007’de sandık kurulu başkanlığı yaptım ve gerek siyasi gerek sosyal platformlarda görev aldım. Şu bir gerçek ki seçimlerden önceki sıcaklık seçimlerden sonra gösterilmiyor. Biz Ankaralılar Derneği olarak bu seçim döneminde Ankara’mızda parti ayırmaksızın aday adaylarını bir araya getirerek hepsini halkımıza dinletmek projelerini çalışmalarını yapacaklarını anlatmaları için bir platform oluşturmak istiyoruz. Sizin platformunuz ve Ankaralı derneklerin katkıları ile bunu gerçekleştirebiliriz diye düşüyorum” dedi.


Kaynak : Beril Çuhadaroğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.