Ankaralı Çiftçiler Ankaralı Milletvekili İstiyor

Ankaralı Çiftçiler Ankaralı Milletvekili İstiyor

Ankara'nın 17 ilçesindeki ziraat odası başkanları, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla Ankaralı milletvekili istediklerini bildirdi.

Açıklamalarını, Sincan Ziraat Odası'nda bir araya gelerek yapan Beypazarı, Ayaş, Gölbaşı, Çubuk, Elmadağ, Güdül, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Bala, Kazan, Polatlı, Nallıhan, Kalecik, Akyurt, Haymana ve Kızılcahamam ziraat odası başkanları, milletvekili seçimlerinde belirlenecek listelerde Ankaralı milletvekilleri görmek istediklerini belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizler Ankara ilinde sivil toplum örgütlerinin temsilciliğini yapan, 110 bin 75 çiftçimizi temsil eden ziraat odalarının başkanlarıyız. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Ankara'nın nüfusunun yüzde 50'sini oluşturan Ankaralıların, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilmesini istiyoruz. Siyasi partilerimizin, milletvekili listelerini oluştururken Ankaralılara da yer vermelerini talep ediyoruz.

Ankara'nın devlet imkanlarından daha fazla yararlanabilmesi için içimizden çıkan, Ankara'da 938 köyün varlığını bilen ve bu köylüler tarafından kabul gören vekillere ihtiyaç duyulmaktadır. Bizler Ziraat Odası Başkanları olarak siyasi partilerin Ankara'da son belediye seçimlerinde yerel aday gösterdiklerinde nasıl sonuç aldıklarını, bilinmeyen ve tanınmayan aday gösterildiğinde nasıl oy düşüşü yaşandığını anlatmamıza gerek olmadığını bunun hesabını partilerimizin değerli temsilcilerinin yapabileceğini bilmekteyiz. Bizler, arkasında bir oyu bile bulunmayan, kendi memleketlerinde veya siyaset yaptığı illerde sevilmeyen ve halk tarafından tutulmayan siyasetçilerin ilimizden vekil adayı gösterilmelerine kesinlikle karşıyız."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.