Ankaralı bürokratlar iftarda buluştu

Ankaralı bürokratlar iftarda buluştu

Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER), iftar düzenledi.

 

Ankaralı bürokratları bir araya getirmek, kentin geleceği için yeni projeleri hayata geçirmek ve uygulamak amacıyla kurulan BADER, Ankaralı bürokratları Akyurt ilçesinde düzenlenen iftarda buluşturdu.

BADER İftar programı Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın ev sahipliğinde Akyurt Park Maya Düğün ve Konferans Salonunda düzenlendi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar programına Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, BADER Genel Başkanı İbrahim Taşkesti, BADER Başkan Yardımcısı Mustafa Akdoğan, ÇUDEF Başkanı Recep Taş, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı Kalkınma Projeleri Şube Müdürü Mevlüt Oğuz, işadamları, Çubuk’tan yerel basın mensupları ve BADER yönetiminin yanı sıra Ankara’nın çeşitli kurum ve kuruluşlarında görev yapan genel müdür, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, yargı mensupları ile birçok yönetici katıldı.

-Ağlamayana Emzik Vermiyorlar

Ankaralıları birlikte hareket etmeye davet eden Taşkesti, günün örgütlenme ve birlikte hareket etme günü olduğunu vurguladı. Başkentte Ankaralıların hak ettiği yerde olmadığını savunan Taşkesti, “Ankaralı bürokratların buluşma noktası olan derneğimiz faaliyete geçtiğinden beri her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğimize katılım gerçekten büyük oldu. Her şeyden önce bizleri bu gece de yalnız bırakmayan Ankaralı hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yaşadığımız tecrübeler bize gösterdi ki ağlamayana emzik vermiyorlar. Gün birlik olma ve örgütlenme günüdür. Birlikte hareket ederek pastadan hak ettiğimiz payımızı almamız gerekmektedir. Bunun için bu tür faaliyetler birliktelik ve dayanışma noktasında çok önemlidir” diye konuştu.

-Ankaralılar BADER’de Birleşmeli

İftar programında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ankaralıları bir arada görmekten gurur duyduğunu söyledi. BADER’in üyelerini artırarak hızla büyümesi temennisinde bulunan Başkan Acehan, “İnşallah BADER bu birlikteliği, beraberliği halkalarını genişleterek devam ettirir ve büyür. Bürokratından, siyasetçisine, iş adamlarından öğretim görevlilerine tüm Ankaralıları bir çatı altına toplar” diye konuştu.

-Kendi Memleketimizde Yabancılar Gibi Yaşıyoruz

Ankaralıların birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu anlatan Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankaralıların öz vatanında yabancılaştırıldığını ifade etti. Ankaralı milletvekili olmadığından yakınan Ayantaş, “Birileri bizim gösterdiğimiz kişileri gerekli yerlere layık görmüyorsa, bizlerde gerekli etkimizi, tepkimizi göstermemiz gerekmektedir. Biz ne yapıyoruz derneklerde sadece konuşuyoruz. O zamanda bizlerin varlığını kimse sahiplenmiyor. Biz Ankaralılar olarak kendi memleketimizde yaşıyoruz ama kendi memleketimizde sanki dışarıdan gelmiş kişililer gibi yabancılar gibi yaşıyoruz. Bizi bu duruma düşürdüler” diyerek birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Taşkesti, Ayantaş’a ev sahipliğinden dolayı hediye takdim etti.

Çubuk Büyük Cami İmamlarından Lokman Öztürk'ün Kuranı Kerim Tilaveti ve arkasından duasıyla devam eden iftar programı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu koro tarafından verilen konserle devam etti. Konserde Çubuklu hemşerimiz Dr. Arif Demir ve Hasan Mutlu güzel sesleriyle ilgi odağı oldular.

13533262_1735239156751732_3736201332171365491_n-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.