ANKARA’DA YENİ SANAYİ BÖLGESİ HAZIRLIĞI

ANKARA’DA YENİ SANAYİ BÖLGESİ HAZIRLIĞI

Çubuk’un Yazır Mahallesinde oluşturulması planlanan sanayi bölgesi, yatırımcı için cazip avantajlar sunacak.

Ankara sanayisi, yeni sanayi bölgeleriyle büyümeye devam ediyor. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Çubuk’un Yazır Mahallesinde bulunan sanayi bölgesinin, yatırımcı için bulunmaz bir yer olduğunu söyledi.

Özdebir ve beraberindeki heyet, Yazır Mahallesinde oluşturulması planlanan sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın makamına geçen Özdebir, Yazır Mahallesinde bulunan sanayi bölgesinin her anlamda yatırımcı için bulunmaz bir yer olduğunu belirterek, ASO olarak bugüne kadar 2 tane sanayi bölgesi yaptıklarını hatırlattı. Özdebir, “Bunlardan bir tanesinde düz parsel yerleri çıkartmak için günde 20 ton patlayıcı kullandık. Diğerinde ise aşağı yukarı 4 milyon metreküp kaya kırdık. Burası tertemiz, dümdüz bir arazi, belli ki su kaynakları da var. Hemen yakınında Çubuk'un arıtma tesisleri var. Altyapısı hazır, sadece bağlantı yolları yapılacak” dedi.

 

ULAŞIM AVANTAJI

Özdebir, sanayi bölgesinin ulaşım noktasında avantajlı bir konumda olduğunu aktararak, “İçinden neredeyse metronun geçtiği bir alan. Bu sanayi alanı, her anlamda çok hızlı ulaşımın sağlandığı bir yer. Bunun mutlaka çok iyi değerlendirilmesi lazım. Buraya çekebilirsek eğer bir kaç fabrika, hem ülke hem Ankara hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağlar. Çubuk'a herhalde tersine bir göçü başlatmış oluruz” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.