Ankara'da Şehiriçi Ulaşım Ücretsiz

Ankara'da Şehiriçi Ulaşım Ücretsiz

Başken'te 4 günlük Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin yolcuları ücretsiz taşıyacağı bildirildi. Ayrıca, mezarlıklara da belli noktalardan otobüs kaldırılacak.

Bayram süresince Çubuk Ankara arası ulaşım ücetli,Ankara içi ulaşım ise ücretsiz olacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nın rahat ve huzur içerisinde geçirilmesini sağlamak için gereken önlemlerin alındığı kaydedilirken, "Ankaralıların 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda (Elektirik Gaz ve Otobüs İşletmeleri) EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler" denildi.

Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarına yapılacak ziyaretler için otobüs seferlerinin düzenleyeneceğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi: "Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar 4 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de, Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Gençlik Parkı yanındaki Baruthane Durağı'ndan yarım saatte bir otobüs kaldırılacak."

Açıklamada, Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Asri Mezarlığı içinde 10 servis aracıyla özel ring seferlerinin yapılacağı, ayrıca ziyaretçilerin mezarlık girişlerinde Mezarlık Bilgi Sistemi'nde (MEBİS) yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı, en kısa yol harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecekleri vurgulandı. Ayrıca, mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kur'an-ı Kerim okunacağı, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekiplerinin de görevlerinin başında bulunacağının altı çizildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, arife günü dahil olmak üzere bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Zabıta ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimlerini arttıracak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek. Çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ile ilgili şikayetler değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.