Ankara'da Ralliciler Terörü Lanetlemek İçin Gaza Bastı

Ankara'da Ralliciler Terörü Lanetlemek İçin Gaza Bastı

Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü, son günlerde artan terör olaylarını protesto amacıyla ralli yarışı düzenledi.

40 sürücünün direksiyon salladığı yarışın dün yapılan ilk etabında Beypazarı’na yol alınırken, bugün sürücüler, direksiyonlarını Çubuk istikametine çevirdi. Sürücüler, yakıt ikmali yapmak için Çubuk yolu üzerinde bulunan yarışın sponsoru TürkiyePetrolleri’nin benzin istasyonuna yanaştı. Yakıtlarını alan sürücüler Çubuk’a devam etti. Yarışa katılan klasik otomobillerin üzerlerinde Türk bayrakları ve plakalarında “Terörü lanetliyoruz” yazılarının olduğu görüldü.

Belli sürede belli kilometre yol alarak gerçekleştirilenyarış sonunda, dereceye girenlere kupa ve sponsor destekli çeşitli hediyeler verilecek.

Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü Başkanı Nevzat Türksever, şehit haberlerinin geldiği günlerde böyle bir organizasyonu yapmakta tereddüt ettiklerini ancak vatandaşların moralinin yükselmesi açısından yapmaya karar verdiklerini belirterek, “Her şey gayet güzel. Dün şehitlerimiz için Beypazarı’nda mevlid-i şerif okuttuk. Böyle günlerde o duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Bugün ikinci etap Çubuk Karagöl yapacağız. Rallinin amacı terörü lanetlemektir. Bize destek olan Türkiye Petrolleri’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Yakıt almak için istasyona ilk gelen sürücü Necdet Boyacı, yarışın güzel geçtiğini belirterek "Ancak buhranlıyız ülkemizde olanlardan dolayı. Onları hem kınamak amaçlı hem de sosyal bir mesaj verip birlik beraberliğimizi koruma amaçlı böyle bir şey düzenledik. Bugünler de inşallah geçecek” diye konuştu.

YARIŞTA BİR TÜRBANLI RALLİCİ DİREKSİYON SALLADI

Yarışın türbanlı rallicisi Zübeyde Aydın, yarışın güzel geçtiğini ifade ederek, “Ben iddialı olarak gelmedim. Oğlum buraya üye olduğu için beni de yazdırmış. Benim için değişiklik oldu. Dün ilk kez katıldığım için biraz acemiliğim vardı ama bugün daha rahatız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.