Ankara Valisi Kemal Önal Besicilerle Toplantı Yaptı

Ankara Valisi Kemal Önal Besicilerle Toplantı Yaptı

Çubuk Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti 03.07.2008 Perşembe günü saat 15:00’da Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığında besicilerinde katılımıyla toplandı.

Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kapsamında, arazi kamulaşmaları devam ederken, bir taraftan da arazi üzerinde yapılacak yatırımların projelerinde sona gelinmeye başlandı



Tamamlandığında Dünyada ve Türkiye de ilk olacak olan Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin taslak projeleri çizilmiş ve çizilen projelerin Çubuklu besicilerle paylaşılması maksadıyla Ankara Valisi Kemal Önal Başkanlığında, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aydos, Ankara Valiliği Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Üyeleri, Çubuk Belediyesi Meclis Üyeleri, Projeyi yürüten teknik mühendisler ve Çubuklu besicilerin katıldığı istişare toplantısı yapıldı.


Çubuk Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti 03.07.2008 Perşembe günü saat 15:00"de Ankara Valisi Kemal Önal başkanlığında besicilerinde katılımıyla toplandı. Toplantı hakkında kısa bir konuşma yapan Vali Önal Türkiye de ilk ve tek olan projenin önemini anlattı ve gelinen nokta hakkında kısa bilgiler verdi.





Şehir Plancısı Tuğba Özkan çizimi tamamlanan taslak proje hakkında katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdi. Türkiye de ve Dünyada küçük çaplı tek işletmeli buna benzer birçok projenin incelendiğini belirten Tuğba Özkan hedeflerinin en mükemmele ulaşmak olduğunu belirtti.

Besicilere proje hakkında düşüncelerini soran Ankara Valisi Kemal Önal besicilerden gelen soruları titizlikle not aldı. Vali Önal birkaç besicinin projeye olumsuz yaklaşarak, projenin tamamlanmasının zor olduğunu belirtmelerine sert bir dille cevap verdi. Lugatında zor diye bir kelimenin olmadığı belirten Vali Önal işlerinin çok olduğunu ancak zor olmadığını belirtti. Zor kelimesinin karamsarlık olduğunu belirten Vali Önal, hayatta gerçekleştirilemeyecek bir iş olmadığını belirtti.



Besicilere tek tek söz veren Vali Önal projede ahırların en verimli ve en kullanılışlı olması için besicilerin deneyimlerine ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Ayrıca bu projenin örnek bir proje olmasının altını çizdi.



Soru cevap şeklinde süren toplantı yaklaşık iki saat sürdü.



Toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca;” Ankara Valimiz Kemal Önal başkanlığında yapılan bu toplantıyla taslak projesi çizilmiş ahırların besicilere tanıtılarak, onlarında deneyimlerinden faydalanmak sureti ile mükemmele ulaşmak hedeflenmiştir. Sayın Valimiz Kemal Önal Beyinde vurguladığı gibi proje dünyada ve ülkemizde hayvancılık üzerine tek ve en büyük projedir. Yüzlerce besici esnafımızın bir merkezde toplanması ayrıca en modern teknolojilerle donatılması verimliliği artırdığı gibi kaliteyi de artıracaktır. Tarımsal projelerin içerisinde ülkemizin en büyük projelerinden biri olan Çubuk Organize Hayvancılık Bölgesi projesi ile Ankara"nın et İhtiyacının %80 nini karşılamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.