Ankara Simidi Zengin Fakir Herkesten Rağbet Görüyor

Ankara Simidi Zengin Fakir Herkesten Rağbet Görüyor

'Fakir kebabı'' olarak bilinen simit, şimdilerde zengin fakir herkesin ilgi ile tükettiği gıdalardan biri haline geldi. Ünü Türkiye’yi sarmış ve pekmezle hazırlanan Ankara simidi ise en çok ilgiyi gören çeşitleri arasında.

Başkent'in işlek noktalarında hemen her köşe başında satılan meşhur Ankara simidi, şehri gezmeye gelenlerin de yanlarında götürdüğü hediyelerden biri. Üniversite ve memur kenti olarak bilinen Ankara’daki simit tüketimi ise oldukça fazla. Özellikle sabah iş ve okula giderken vatandaşlar, pekmezli meşhur simit büfelerinin önünde kuyruk oluşturuyor.



ANKARA SİMİDİNİN PÜF NOKTALARI

Ankara’nın meşhur simidini imal eden ustalardan Mehmet Okşaksın, 16 yıldır Ankara simidi yapıyor. Okşaksın, simidin hamuru için öncelikle kaliteli una dikkat çekiyor. Her ustanın Ankara simidini yapamayacağını ifade eden Okşaksın, simidin lezzeti için hamurun ideal bir sertliğe ulaşması gerektiğini, istenen kıvam yakalanamadığında ise sonucun kötü olacağından söz etti. Ankara simidi ustası, meşhur simit için, “Kulak memesi sertliğindeki hamur yeterli ve idealdir. Aynı zamanda hamur, pekmez ve susamın güzel ve kaliteli olması gerekiyor.” dedi.

Ankara simidinin yapılışı hakkında ise Okşaksın, kıvama gelmiş hamurun tezgaha alınarak kesildiğini, uçlarının da hünerle birbirine bağlandığını aktardı. Şekil verilen hamurun, bir sopa yardımıyla pekmeze bandırıldığını ardından da susama atıldığını belirten simit ustası, biraz dinlendirilen pekmezli hamurun pişmesi için fırına atıldığını dile etirdi.

Fırının da önemine dikkat çeken 16 yıllık simit yapım ustası, taş fırın ve odun ateşinin lezzete lezzet kattığını vurguladı. Okşaksın, Ankara simidini 7’den 70’e herkesin severek tükettiğini de sözlerine ekledi. 

 

 

 

 

http://www.haberankara.com/haber/20394/ankara-simidi-zengin-fakir-herkesten-ragbet-goruyor.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.