Ankara Festivalinde Çubuk Gecesi

Ankara Festivalinde Çubuk Gecesi

Çubuk Belediyesi, Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı işbirliği ile Çubuk gecesi düzenlendi

ANKARA"DA ÇUBUK GECESİ COŞKUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Büyük Ankara Festivali'nin 7'ıncı gününde Çubuk Belediyesi, Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanlığı işbirliği ile Çubuk gecesi düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (Eski Hipodrom Alanı) sahnesinde sunuculuğunu radyocu 100 numaralı adam Aydın Koç"un yaptığı Çubuk Gecesi"nin ilk konuğu Ahmet Yılmaz ve Serhat Yalım oldu. Ahmet Yılmaz ve grubunun Ankara ve Çubuk ezgileriyle dolu şarkılarına Ankaralılar hep bir ağızdan eşlik etti. Ankaralı Yasin, Murat Balban, Bülent Yiğit, Ayhan Dilan ve Volkan Erk"in de sahne aldığı gece de turşu yeme yarışması ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere Çubuk Turşusu hediye edildi.

ÇİN PROTESTO EDİLDİ

Daha sonra sahneye Çubuk Endüstri Meslek Lisesi folklor ekibi çıkarak Seğmen oyunlarını sergiledi. Suriye Folklor ekibinin İbrahim Tatlıses"in şarkıları eşliğindeki gösterileri büyük beğeni buldu. ilkokul birinci sınıf öğrencisi Buse Nur Dağlar"ın İstiklal Marşı"nın on kıtasını ağlayarak okuması ile geceye katılanlar duygulu ve o kadar gururlu saatler yaşadılar. Ayakta alkışlanan Buse Nur Dağlar"ın istiklal marşını bitirmesi ile Çin"in Uygur Türklerine uyguladığı katliam protesto edildi.

ANKARALILAR ULUSLARARASI ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİNE DAVET EDİLDİ



Büyük Ankara Festivalini düzenleyerek kendilerine ilçelerini ve yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"e teşekkür eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ""Bu muazzam festivalde ve gecede sizinle olmaktan son derece gururluyum" dedi. Tüm Türkiye"yi ve Ankaralıları bu yıl 5. düzenlenecek Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline davet eden Başkan Özden,""İlçemin Turşu"sunu, Gözlemesini, Vişne"sini, Tavuk Eti Pastırma"sını, Et"ini, Çubuk Agat Taşı"nı, Çubuk Ekmeğini tatmanızı ve mesire alanları Karagöl, Çubuk2 Barajı, Ay Kayası, Aydos Dağı ve göletlerini görmenizi istiyorum. Sizleri 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline davet ediyoruz"" şeklinde konuştu.



TURŞU HEDİYE EDİLDİ

Başkan Lokman Özden, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan"a, IRU Genel Başkanı By Sempatik"e, IRU Yönetim Kuruluna ve Suriye Folklor ekibine turşu ve plaket takdim ederek 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline davet etti.

Çubuk Belediyesi Meclis Üyeleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Alahattin Zararsız, Birim Müdürleri ve çok sayıda Ankaralının katıldığı gösteride misafirlere Vişne suyu, Çubuk Turşusu ve Çubuk ekmeği ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum