Ankara Büyükşehir, Göletlere Balık Bırakıyor

Ankara Büyükşehir, Göletlere Balık Bırakıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ’Göletlerimiz, Balıklarla Daha Bereketli’ projesi kapsamında, Ankara genelinde bulunan göl ve göletlere, olta balıkçılığının geliştirilmesi amacıyla 22 bin sazan balığı bırakılacak.

Projenin ilk adımı olarak, Büyükşehir Belediyesiçocuk bakım evlerinde kalan 15 çocuk, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından tedarik edilen 10 bin sazan balığını, Ankara’da denizi aratmayan cazibe merkezlerinden biri olan Mavi Göl’deki yeni ortamlarına bıraktı.

Mavi Göl’de, sazan balığı, turna balığı gibi tatlı su balıkları bulunduğunu belirten Kırsal Hizmetler veJeotermal Kaynaklar Dairesi yetkilileri, dayanıklılık oranının yüksek olması nedeniyle sazan balığı bırakıldığını belirtti.

12 bin balık daha bırakılacak

Mavi Göl’e bırakılan 10 bin sazan balığının ardından, Göksu, Çubuk Karagöl, Nallıhan Bozyaka ve Yeşilyurt göl ve göletlerine de 12 bin sazan balığı bırakılacağı belirtildi. Böylelikle onlarca aktivite alanı bulunan Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe, mesire alanı, rekreasyon alanlarında vatandaşlar, balık tutarak farklı bir aktivite imkanı da bulmuş olacak. Kaynak : İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.