Ankara ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ne Akın Etti

Ankara ‘Akkuzulu Domates Şenliği’ne Akın Etti

Çubuk’ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Akkuzulu Domates Şenliği’ yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

  Binlerce Başkentlinin akın ettiği şenlik, Akkuzulu Mahallesi Meydanı'nda gerçekleştirirken program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün konseriyle başladı.

                Daha önceden yapılan elemelerin ardından 10 domates üreticisinin arasından 'En Güzel Domates Yarışması’ birincisini seçmek için oluşturulan heyet, tek tek domatesleri inceleyerek daha önce belirlenen kriterlere göre birinciyi belirledi. İlçe tarım müdürlüğünde görevli ziraatçılardan oluşan jüri tarafından belirlenen en güzel domates yarışmasının birincisi Ömer Küçük, ikincisi Şenol Doruk ve üçüncüsü Cafer Küçük oldu. Dereceye girenlere, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan tarafından ödüllendirildi.  

                Çeşitli yarışmaların ve hediye çekilişlerinin yapıldığı şenlikte, 'Domates Ağalığı’ seçimi de yapıldı. Bu yılki ‘Domates Ağalığı’nı 6 bin TL’ye Akkuzulu Mahallesi sakinlerinden Fevzi Karaveli aldı.

                Şenlik meydanına kurulan stantlarda vatandaşlar, bahçelerinde yetiştirdikleri domates, fasulye, biber, karpuz, patlıcan gibi sebzeler ile meyveleri satışa sundu. Şenliğe gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gören stantlarındaki ürünler, kısa sürede tükenirken, vatandaşlar bir taraftan da tarladan ürünleri toplayarak satış için yetiştirmeye çalıştı.

                Traktör firmalarının da ilgi odağı olan şenliğe, LS Traktör ve Massey Ferguson gibi ünlü traktör firmaları çok sayıda traktör ile katıldı. Binlerce çiftçinin akın ettiği şenlikte tanıtım yapan traktör firmaları da ücretsiz şapka dağıtımı yaparken, misafirlerine çeşitli ikramlarda bulunmayı da ihmal etmediler.  

                Şenlik süresince misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi tarafından kurulan oyun alanında da ücretsiz patlamış mısır ve şekerleme dağıtıldı.

                Akkuzulu Domates Şenliği ile üreticinin ayağının dibinde Pazar kurulduğunu söyleyen Başkan Özden, Akkuzulu Mahallesi’ne yapılan hizmetlerle çehresinin değiştiğini belirtti. Yapılan şenlik ve etkinliklerle çalışkan ve kadirşinas mahalle halkının sosyalleştiğini ifade eden Başkan Özden, ’’Akkuzulu’da yaşanan değişim tüm ilçede hissedilir tarzda oldu. Bu tür yapılan etkinlikler emek ister, özveri ister, zaman ister. Dün birincisini yapmıştık bakın bu gün üçüncüsünü yapıyoruz. Birlik ve beraberliğin tesisinde önemli bir etkisi olan bu tarz etkinlikler inşallah sonsuza denk devam eder. Bu hasat bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hepinize hayırlı ve bol kazançlar dilerim’’ dedi.

                Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük de mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri tanıtmak için yapılan şenliğin amacına ulaştığını belirterek, başta Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibi olmak üzere şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

                Fatih Küçük tarafından daha sonra şenliğe destek ve katkı verenlere plaketleri verilirken, Ankara’nın ünlü sanatçılarından Hüseyin Kağıt, Çubuklu Cem, Onur Yalçın ve Adem Aydaş gibi yerel sanatçıların verdiği Ankara havaları konserleri ile gece geç vakitlere kadar süren programda, şenliğe katılanlar doyasıya eğlendiler.

                Şenlik programına Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, Çubuk AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak ve çeşitli daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum