AND-SEN'den CHP'ye Tepki

AND-SEN'den CHP'ye Tepki

Anadolu Eğitim Çalışanları Birliği Sendikası CHP’ye ve CHP Milletvekili Kılıçdaroğlu’na Tepki gösterdi.

Anadolu Eğitim Çalışanları Birliği Sendikası (AND-SEN) Genel Başkanı Erdoğan Yazıcı"dan, devletten alınan toplu görüşme priminin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesine iptal davası açan CHP"ye ve CHP Milletvekili Kemal Kılıçtaroğlu"na büyük tepki.


Açıklama yapan AND-SEN Genel Başkanı Erdoğan Yazıcı, ""Bilindiği üzere sendikalı çalışanlara devlet tarafından verilen 10 TL"lik ""Toplu Görüşme Primi"" ödeneği, CHP Milletvekilleri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Kemal Anadolu"un önderliğinde 115 milletvekilinin imzası da alınarak Anayasa Mahkemesine iptal davası açılmış ve iptal ettirilmiştir"" dedi.


Kendilerinin zaten başından itibaren sendikalı çalışanların sendika üye aidatlarının devlet tarafından karşılanmasına karşı olduklarını söyleyen Yazıcı, kaldı ki verilen bu ödeneğin sendika aidatı ödeneği değil “ toplu görüşme primi” olmasına rağmen yinede karşı olduklarını kaydetti. Yazıcı, ""Bunun iptal ettirilmesi sendika olarak bizleri asla ve asla olumsuz bir düşünceye sevk etmemiş, bilakis, adalet yerini bulduğu için ziyadesiyle memnun etmiştir. Fakat; bununla ilgili olarak Hükümetten de sendikalı çalışanların sendikasız çalışanlarla bir kefeye konulmamasını ve sendikalı çalışanların ücret bakımından sendikasız çalışanlara göre bir nebzede olsa farkının olması için gerekli adımları bir an önce atmasını bekliyoruz. Bu açıklamadan sonra gelelim asıl meseleye; Buradan Anayasa Mahkemesine iptal davası açarak""Toplu Görüşme Primini"" iptal ettiren sayın milletvekillerine ve özelliklede Sayın Kılıçtaroğlu ve Sayın Anadol"a seslenmek istiyorum. Devletten aylık trilyonlarca lira yardım alarak siyaset yapan siyasi partilerin durumları, tıpkı devletten sendika aidatı alarak faaliyet gösteren sendikalarla eş değerdedir. Bu konuyla ilgilide bir an önce gereken adımları atmanızı bekliyor ve aynı hassasiyeti sizlerden devletten aylık trilyonlarca lira hazine yardımı alarak siyaset yapan siyasi partiler içinde bekliyoruz"" şeklinde konuştu


Yazıcı, iptal ettirilen sendika aidatlarıyla ilgili aynı hassasiyeti siyasi partiler içinde göstermelerini beklediklerini kaydederek, devletten aylık trilyonlarca lira yardım alarak siyaset yapan siyasi partilerin durumlarının, tıpkı devletten sendika aidatı alarak faaliyet gösteren sendikalarla eş değerde olduğunu sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum