Anaokulu Öğrencilerine satranç takımı dağıtıldı

Anaokulu Öğrencilerine satranç takımı dağıtıldı

Çubuk'ta, Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk İlçe Temsilciliği tarafından anaokulu öğrencilerine satranç takımı dağıtıldı.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından desteklenen "Satrançla Büyüyorum Kulübü Derneği"nin Türkiye SatrançFederasyonu koordinesinde yürüttüğü anasınıfı öğrencilerine satranç takımı hediye edilmesi etkinliği kapsamında, Çubuk’taki 8 anaokulu öğrencilerine satranç takımı dağıtıldı. 

Dağıtıma katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, satrancın çocukların gelişiminde önemli olduğunu, bu nedenle belediye olarak satranç turnuvalarını önemsediklerini, desteklediklerini belirtti. 

Acehan, "Araştırmalarda satrancın zeka gelişimine katkı sağladığı, odaklanma konsantrasyonu artırdığı, görselleştirme ve canlandırma yeteneklerini geliştirdiği, ileriyi düşünme, sabırlı olma ve düşünceli davranmayı sağladığı, analiz kabiliyetini artırdığı, iyi davranışlar sergilemeye teşvik ettiği, özgüveni artırdığı tespit edilmiştir. Bu nedenle ilçemizdeki tüm çocukların satranç oynamasını özellikle tavsiye ediyorum. Allah razı olsun bu konuda Veysel Kılınçarslan hocamız gönüllü olarak çok büyük gayretler sarf ediyor. İlçemizdeki tüm öğretmenlere ve eğitimcilere örnek olacak çalışmalar yapıyor" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan da, satranca olan ilginin her geçen gün arttığına değinerek, öğretmenleri satranç kursuna katılan 8 anaokulu öğrencilerine 320 satranç takımını dağıttıklarını belirtti. 

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Türkiye Satranç FederasyonuAnkara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu da katıldı.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.