Anaokulu öğrencilerine fidan eğitimi

Anaokulu öğrencilerine fidan eğitimi

Çubuk'ta bulunan Nezahat Onbaşı Anaokulu idaresi tarafından öğrencilere ve velilerine fidan dikme eğitimi verildi.

Nezahat Onbaşı Anaokulu’nda düzenlenen etkinliğe, anaokulu öğrencilerinin yanı sıra veliler ve yakınları katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan’ın da katıldığı etkinlikte ilk olarak velilere nezaket, tutumluluk, edep ve görgü kuralları değerleri üzerine okul rehberlik servisi tarafından aile eğitim semineri verilirken, daha sonra bahçede uygulamalı olarak fidan dikme ve yetiştirme eğitimi verildi.  

Eğitim sonrasında çocuklar ve veliler el ele vererek tek bir kumaş üzerinde el baskıları yaparak yeşili koruma, ağaç sevgisi, hayvan sevgisi ve tabiatı koruma kuralları ile ilgili güzel sözler yazdılar. Etkinliğin sonunda minik öğrencilere ve velilere ormanlık alanlara dikmeleri için 100 çam fidanı dağıtıldı.

Uygulama Atölyesi Koordinatörü Özgün Devrim, fidanların nasıl dikileceğini uygulamalı gösterdi. İlk fidan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan tarafından öğrencilerle birlikte dikildi.  

Projenin tamamının bir örnek olduğunu söyleyen Aslan, "Maşallah çocuklarımız cıvıl cıvıl ve özgün tasarımlar, resimler yapmışlar. Velilerimizin de bu projeye katkısı çok hoş olmuş. Çok harika bir çalışma olmuş. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum" dedi.  

Velilerin okul ve çocuklarla olan iletişimini güçlendirmenin yanı sıra bazı değerlerin küçük yaşta kazandırılmasının amaçlandığını söyleyen Nezahat Anaokulu Müdürü Aydın Köseoğlu, "Okul olarak başlattığımız karakter eğitimi projesinin birçok ayağı bulunuyor. Bu ayaklardan biri de sorumluluk ile ilgili projeydi. Değerleri çocuklarımıza hem uygulayarak hem de katkı sağlayarak öğretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.