Anaokulu öğrencilerine eskrim tanıtıldı

Anaokulu öğrencilerine eskrim tanıtıldı

Türkiye Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Kalender'in de katılımıyla Çubuk'ta, anaokulu öğrencilerine eskrim sporu tanıtıldı.

Nezahat Onbaşı Anaokulu'nda gerçekleştirilen tanıtım programında, eskrimde kullanılan malzemeler, bunların nasıl kullanıldıkları ve bu sporun nasıl oynandığı ile ilgili bilgi verildi.

Mustafa Kalender, daha sonra öğrencilerle tek tek plastik kılıçlarla oynadı. Bu sırada korkan ve ağlamaya başlayan bir öğrenci, öğretmenleri tarafından sakinleştirildikten sonra kılıçlarla oynamaya başladı.

“TANITIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”

Kalender, miniklerin bu spora yoğun ilgi göstermelerinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, Avrupa'da olduğu gibi eskrimi küçük yaşta tanıtmaya çalıştıklarını ve ileriki yaşlarda da bu spora olan ilgiyi artırmak istediklerini söyledi.

Eskrimin tanıtım programlarının belirli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Kalender, şunları kaydetti:
“Bugün sporun özelliklerini, kullanılan araçları tanıttık ve uygulamalı olarak da gösterdik. Bizim buradaki amacımız eskrim sporunu küçük yaşta çocuklarımıza tanıtmaktır. Burada gördükten sonra belki ilerde bu sporu sevecek ve ilgi gösterecek öğrencilerimiz arasından eskrime devam edecekler olacak. Onlar arasında da ilerde Avrupa ve Dünya şampiyonu mutlaka çıkacaktır. Elbette çocuklarımız çok küçük, ama yurt dışında olduğu gibi çok küçük yaşta spor kültürünü çocuklarımızın kazanmalarını sağlamak istiyoruz. En ücra yere kadar eskrimi tanıtmaya çalışıyoruz. Bunda da en alt basamak olan anaokullarından başladık.”
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.