Anaokulu öğrencilerinden Büyükleri Utandıracak Anlamlı Destek

Anaokulu öğrencilerinden Büyükleri Utandıracak Anlamlı Destek

Anaokulu öğrencileri Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütlerine karşı Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerler için atkı bere ve eldivenlerden oluşan paketler hazırladı.

Çubuk Başakpınar Kreş ve Anaokulu öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları atkı, bere ve eldivenler ile ailelerince kaleme alınan duygularını yansıtan mektupları harekata katılan askerlere ulaştırılmak üzere Çubuk Terör Mağdurları Derneğine teslim etti.

Daha sonra öğrenciler dernek binasındaki Türk bayrağı ve ilçedeki şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı köşede Mehmetçik için İstiklal Marşı okudu, asker selamı verdi.

Okul müdürü Hatice Çemen Erdoğan da öğrencilerin büyük bir istek ve heyecanla askerler için hazırlık yaptığını belirtti.

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve huzuru için harekata katılan TSK personeline moral desteği amacıyla çocuklarımız resim yaptılar, mektup hazırladılar. Ayrıca harçlıklarıyla askerlerimize bere, atkı ve eldiven alarak destekte bulunmaya çalıştılar." diyen Erdoğan, bu manevi destekle askerlerin muzaffer olacağına inandıklarını dile getirdi.

Yapılan destekten dolayı öğrencilere okul idaresine teşekkür eden Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ise Türk Devleti'nin, TSK'nin çok güçlü olduğunu vurguladı.

Yapılan dualarla ve anlamlı manevi desteklerle TSK'nin çok daha güçlendiğine işaret eden Avan, "Askerimizin yiyeceğe, gıdaya, giysiye ihtiyacı yok. Ancak bizim yaptıklarımız onlara manevi bir güç vermek için. Özellikle çocuklarımızın desteği çok anlamlı. Çok duygulandık. Bu yaşta çocuklar bunları düşünüyorsa Allah'ın izniyle bu ülke yıkılmaz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Yaren Su da askerleri çok sevdiklerini anlatarak, "Onlara bizi korudukları için çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.