Ambalajlardaki Büyük Tehlike

Ambalajlardaki Büyük Tehlike

Gıda ambalajlarında kullanılan bazı kimyasallar kızlarda erken ergenliğe yol açıyor, yetişkinlerde ise şeker ve kanser riskini artırıyor

Hormonları taklit eden bu kimyasallar, yetişkinlikte şeker ve kanser hastalıkları riskini de artırabiliyor. Daily Mail'in haberinde, kızlarda ortalama ergenlik yaşının bir kuşak içinde bir yıl erkene çekildiği kaydediliyor. Doktorlar, beslenmedeki iyileşme ve çocukların kilolarındaki artışın bunun sebebi olduğunu söylüyor.

Ancak bazı araştırmacılar, kadınlık hormonu östrojeni taklit eden kimyasalların erken ergenlikteki faktörlerden biri olabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmada, "phthalates, phenols and phytoestrogens" sınıfı kimyasallara maruz kalmanın kızlarda "ergenliğin zamanlamasını bozabildiği" belirlendi.

BİN 151 KIZ, İKİ YIL BOYUNCA TAKİP EDİLDİ

Araştırma bin 151 Amerikalı kız üzerinde yapıldı. Araştırma başladığında 6-8 yaş arasında olan kızlar iki yıl boyunca takip edildi. Kızların idrar örneklerinde bu kimyasalların yaygın bir şekilde görülebildiği belirtildi. Araştırmaya katılan kızların üçte birinde erken ergenlik işaretleri saptandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.