Aman Dikkat! MOBESE sistemi devreye girdi cezalar gelebilir

Aman Dikkat! MOBESE sistemi devreye girdi cezalar gelebilir

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, MOBESE sisteminin hizmete girdiğini belirterek, ilçenin bu sayede daha huzurlu olacağını söyledi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, MOBESE sisteminin hizmete girdiğini belirterek, ilçenin bu sayede daha huzurlu olacağını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kurulan sistemi yerinde inceleyen ve sistemin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Şahin, sistem sayesinde olaylardan en kısa sürede haber alınabileceğini ve vatandaşların ilçe genelinde daha güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşayabileceğini kaydetti.

"Kent Güvenlik Yönetimi" çalışmaları kapsamında kurulan MOBESE kameralarının 17 noktada hizmet verdiğini aktaran Şahin, "Toplamda 54 kamera kurularak ilçe güvenliğine hizmet ediyor. Bunlardan 49'u sabit 6 tanesi PTS kamera, 8 tanesi ise 360 derece dönebilen hareketli kameralardır. Maliyeti yaklaşık 2 milyon 500 bin lirayı bulan sistemle ilçemiz artık daha güvenli ve huzurlu" dedi. 

Sistemin, gelişmelerin canlı izlenmesine de olanak sağladığını ifade eden Şahin, şunları söyledi.

"Çubuk'ta MOBESE isteği yaklaşık 4 yıldan bu tarafa sürüyordu ve en sonunda 2015 içerisinde kurulumu yapıldı. Tabii ki bu sistem güvenlik güçlerimizin polisimizin elini kolaylaştıran bir uygulama olacak. Buradaki amaç tabii ki insanımızın güvenli şekilde yaşaması, trafik güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla mücadelenin daha dikkatli şekilde uygulanmasıdır. Bu sayede Çubuk'ta insanımız hem trafikte hem evinde daha güven içerisinde olacak."

İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan da 54 kamera ve plaka tanıma sistemiyle halka hizmet vermeye çalışacaklarını kaydederek, sistem sayesinde uzak mekanları da izleme imkanına kavuştuklarını ifade etti.

Demiraslan, 24 saat boyunca Muhabere Elektronik Büro Amirliği bünyesindeki 4 personel tarafından ilçenin izleneceğini anlatarak, plaka tanıma sistemiyle de aranan araçları kolayca sorgulama imkanı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara-haber/cubukta-mobese-sistemi-devreye-girdi-1479920/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum