Altınok: Ya Büyükşehir ya da...

Altınok: Ya Büyükşehir ya da...

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayları birbirleriyle yarışmaya şimdiden başladı.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayları birbirleriyle yarışmaya şimdiden başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir için “söz” verdiği ileri sürülen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, resmen aday adaylığını açıkladı. Son yerel seçimlerde ani bir kararla adaylığı Melih Gökçek'e kaptıran Başkan bu defa yola Obama'nın değişim sloganıyla çıkıyor.

KOMPLEKSLİ OLAN YAPAR

Obama'nın sloganını kullanarak yola çıktınız?

Obama'dan önce de ben bunu söylüyordum. Başkent'te değişim zamanıdır, yeni bir heyecan gerekli. 'Artık değişim gerekli' diyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çok ciddi bir sokak rantı var. Otoparklar, hafriyat parası, plan değişiklikleri... Belediyenin kasasına girmiyor. Bu para Ankaralı'nın cebine girecek.

Sayın Gökçek ve Çankaya Belediyesi'nin tartışmaları meşhurdur.

Bu makamlar, mevkiiler kimsenin hırsını ve kinini deneme pisti değil. Kimse şahsi menfaati, şahsi problemi için veya insanlarımızın iradesi ve şahsi düşüncesinden dolayı onları cezalandıramaz. Bunu kendini aşamayan, aşağılık kompleksi olan insanlar yapar. Bizim dönemimizde birlik ve beraberlik olacak. Dayatmayla illa ki bu benimdir anlayışı bitecek.

İLK GÜNDEN AÇIĞA ALDIM

Peki bu içki meselesi imajı kötü etkilemedi mi? Siz geldiğinizde içemeyecek miyiz?

Ben içki içmem ama içinede saygı duyarım. Restorana gidiyorum. Ben içmiyorum, yanımdakiler içiyor. Bu olayın içkiyle hiç alakası yok. Bu bakkal 14 yıldır zaten içki satıyor. Seçimlere 6 ay kala mı böyle bir şey oluyor? İlk günden açığa aldım. İçen vatandaşlarımızın tereddüdüne mahal yok. Böyle bir şey olamaz. Biz baskılara karşıyız. Olay çok yanlış anlatıldı.

Komplo mu diyorsunuz

Birileri bu işte aktif rol oynadı. Her kesimle barışık bir yapımız var. Seçim gelirken bu imaja nasıl zarar verebilirim diye düşünüldü galiba. Bağnaz bir yapımız yok. Açık söylüyorum: İçene saygımız var.

Erdoğan'la görüşmedim

Sayın Erdoğan ile adaylığınızı görüştünüz mü?

Hayır. Partimiz açısından bir süreç var. Sonra YSK süreci var. Biz çalışmalarımızı başlattık. Sayın Başbakanımızın takdiri ne olacak göreceğiz.

Son seçimde Gökçek tercih edildi. Ama Başbakan'ın size söz verdiği konuşuluyor?

Siyasette bu tür şeyleri konuşmak doğru değil. Ama artık değişim zamanı gelmiştir. Bu yorgunlukla başkent bir 5 yıl daha gidemez. Ankara artık yeni bir yüz istiyor.

Peki Erdoğan bir defa daha Keçiören derse?

İhtimalle siyaset olmaz. Olmayan şeyle ilgili konuşmak doğru değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum