Altınok: Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayıyım

Altınok: Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayıyım

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, düzenlediği basın toplantısında,Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Altınok, Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, seçim sürecinin çok erken başlatıldığını, bunun herkes için sürpriz olduğunu söyledi.

Ankara'nın eğitim, ekonomi, turizm, kültür, sanat, sporun yer aldığı tüm alanlarda "merkez" konumda olması gerekirken bu konumu yakalayamadığını öne süren Altınok, başkentin tüm alanlarda geriye gittiğini, fakirleştiğini ve boşaldığını savundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin 5 milyar YTL bütçesinin bulunduğunu, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda Ankara'yı "dünya başkenti" haline dönüştüreceğini belirten Altınok, her yıl belirledikleri sayıda okul ve hastane yaparak devlete teslim edeceklerini kaydetti. Altınok, "Bu durumu şöyle bir örnekle açıklayabiliriz. 30 yıl önce bir Dubai yoktu ama bugün orada bir Dubai var" diye konuştu.

Yabancı heyetlerin Keçiören'e geldiklerini ve yaptıkları yeni proje ve birimleri gezdiklerini belirten Altınok, göreve seçilmesi halinde 5 yıl içinde yapacaklarının, Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetlerden çok fazla olacağını savundu. Yapacakları projelerle Ankara'yı bir "milli kent" haline dönüştürmeyi planladıklarını dile getiren Altınok, yoksulluk ve işsizlik çerçevesindeki sıkıntıları gidereceklerini söyledi.

Altınok, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın partisinden istifasının sorulması üzerine, "Değişim gerekiyor. 20 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmaz" derken, adaylığıyla ilgili Parti Genel Merkezi'nden duyum alıp almadığının yanısıra açıklamasını vatandaşlar için mi parti için mi yaptığı sorusuna "Hayır, bir duyum almadım. Birileri ile konuşulanlar da orada kalır. İfadelerimi ise hem halkın hem de partimin duyması için söylüyorum" karşılığını verdi.

Aday gösterilmemesi halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine ise Altınok, "İhtimalle siyaset olmaz. Doğmamış çocuğa don biçilmez. Başka bir B planım da yok. Başka bir partiden de aday olmayı düşünmüyorum. Bu hafta Cuma günü her şey açıklanacak ve büyükşehir belediye başkan adaylığı belirlenecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.