Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

ALT YAPI “KAZI KAZAN”A DÖNÜŞTÜ

ALT YAPI “KAZI KAZAN”A DÖNÜŞTÜ

 

İlçenin “Yılan Hikayesi” ne dönüşen alt yapısı bitmeden yollara asfalt dökülemez, kilit taş döşenemez. Bunu yapanlar hem ilçeye ve hem de ülke ekonomisine ihanet etmiş olurlar.

 

İlçenin altyapısı plansız ve programsız ve genellikle de seçim yollarıyla köstebek yuvası haline geldi. Yollar eskisine göre 80-100 cm. yükseldi. Hangi yolu kazarsanız kazın alt yapı katmanları; Toprak, Arnavut kaldırım taşı (küp taş), asfalt, bordür taşı, kilit taş ve yine bordür taş"ından oluşmaktadır.

 

İlçenin en önemli sorunu hiç şüphesiz “ALT YAPI” dır. Özellikle 23 Temmuz 2004 tarihi itibariyle “Metropol İlçe” olmamızdan sonra ilçe nüfusu dengesiz bir şekilde hızla artmış ve 100 bini bulmuştur. Alt yapı ilçeyi taşıyamaz hale gelmiştir. Bir başka ifade ile iflas etmiştir. Özellikle de içme suyu şebekesinin büyük bir bölümü hala asbest borularla kaplıdır. Asbest borularda bilindiği üzere kanserojen madde ihtiva ediyor. Bu da halkın sağlığını önemli ölçüde etkiliyor. Buna da bir çare bulan ne yazıktır ki, henüz yok. Belediye yetkilileri gerçekten iş yapacaklarsa öncelikle asbest boruları temizlemeliler!..

 

Şimdilerde elektrik kabloları yeraltına alınıyor. Yollar sanki bedava yapılıyor gibi acımasızca kazılıyor. Kilit taş, hadi yeniden döşenir. Ama asfaltı yeniden nasıl döşeyeceksiniz. Yama yapacaksınız. Elektrik yer altına alınınca bu defa doğalgaz çalışması için tekrar kazacaksınız. Sonra eski kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini değiştireceksiniz. Bu safhada da yolları tekrar tekrar kazacaksınız. Şimdilerde yollar birileri için bir çeşit “Kazı Kazan”a dönüştü bile. Bu çalışmalar esnasında hem Belediye ve hem de vatandaş kaybedecek. İşçisine maaşı bile zor ödeyen Belediye bu israftan dolayı parasını boş yere çarçur edecek. Vatandaş ise bozuk alt yapı yüzünden her alt yapı çalışması için yolun her yarılmasında Belediye"ye “yol yarma parası” ödeyecek. Birilerinin yanlış icraatlarının cezasını ödeyecek. Çubuk"ta alt yapı çalışmaları bitmeden yollara asfalt dökmek ve kilit taş döşemek ilçeye ve Milli gelire ihanetten başka bir şey değildir.

 

İlçenin şu sıcak Yaz günlerindeki sorunu ise; TEMİZLİK VE ÇÖP ALMA” sorunudur. Buna bağlı olarak da kanalizasyonların sürekli temizlenmesi ve sineklerle mücadeledir.

 

Sineklerle mücadele için de bataklığı kurutmak gerekir. Bataklık ise,  İlçenin aynası olan Çubuk Çayı ve rastgele alınan çöplerdir. Çubuk Çayı"nın hemen temizlenmesi, çöplerin de alındıktan sonra her defasında yerlerinin ilaçlanması gerekir.

 

“ÇAĞDAŞ VE MODERN ÇUBUK” sağlam bir alt yapı ile olur. Temizlikle olur. Herkese eşit ve adaletli yaklaşımla olur.

 

Lokman Özden başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yaptığı bir açıklamada; Çubuklu seçmenlerin yüzde 48"inin oyunu alarak bu göreve geldim. Amacım yaptığım hizmetlerle herkesin beğenisini kazanıp bir daha ki seçimde; yüzde 48"in değil, yüzde 88"in oyunu almak olacaktır” demişti.

 

Yine seçim öncesi basın mensuplarına hitaben yaptığı bir açıklamada da “İlçeyi siz basın mensupları ve sivil toplum örgütlerinin destekleri ile yöneteceğim” demişti. Ama “Cemaat ne derse desin İmam bildiğini okuyor”.

 

 Büyük bir hevesle girmeye can attığımız Avrupa Birliği ülkeleri, alt yapılarını 100 yıl öncesinden halletmişler.

 

Bizde ise bunun tam tersidir. Alt yapı yaz-boz tahtasına bir başka ifade ile kazı kazana dönüşmüş durumdadır. Her bina yapılışında alt yapı bozulur yeniden yapılır.  Bu nedenle bu ilçede alt yapı sorunu tamamen halledilmeden yollara asfalt dökmek ve kilit taş döşemek çok büyük israftır. Bu da Dinimizce haramdır.

 

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda ilçenin bazı kesimlerinde alt yapı çalışmaları yaptı. Bu nedenle her taraf kazıldı. Güya alt yapı çalışmaları bitti diye de yollara seçim asfaltları atıldı.  Şimdilerde ise elektrik kabloları yeraltına alınmaya başlandı. Bu nedenle de yollar yeniden kazılıyor. Dökülen asfaltlar da boşa gitti.

 

Atalarımız ne demiş; “Ayranı yok içmeye, tahterevalli ile gider tuvalete” .. Bu dün böyle olmuştur. Değişen bir şey yok. Yarın da böyle olacak? Allah ömür verirse bekleyip göreceğiz.

Bu yazı toplam 2439 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.