"Alo kazıklanıyorum" hattı!

"Alo kazıklanıyorum" hattı!

Ramazan'da fahiş fiyatla gıda satanlara ceza yağacak. Hem telefon hem İnternet sitesi üzerinden ihbar hattı kuruldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ramazan ayında vatandaşa kazık atan esnafa göz açtırmayacak. Maliye Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüklerine fahiş fiyatla gıda satışı yapanlara karşı alınacak önlemler, bir talimatla bildirildi. Bakanlık, fahiş fiyatla satış yapanların şikayet edilmesi için hem telefon hem de İnternet üzerinden "ihbar hattı" kurdu. Rutin denetimler dışında, telefon ve İnternet üzerinden yapacağı şikayetler anında değerlendirilecek. Fahiş fiyat uygulayanlara ceza yağacak.

RAMAZAN GENELGESİ
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte gıda fiyatlarında meydana gelebilecek yüksek fiyatlandırmalara karşı Maliye Bakanlığı ile tarım Bakanlığı işbirliği içinde çalışacak. Daha şimdiden il müdürlükleri alarma geçirildi. Öncelikle Ankara"da sıkı denetim başladı. İl Tarım Müdürlüğü ile diğer yetkili kurum ve kuruluşlar ortaklaşa denetimlere başladı. Depolar, mal üretimi yapılan yerler, temel gıda ürünlerinin satıldığı yerler şu anda sıkı denetime alındı. Bu merkezler hem sağlık hem sıhhi yönden denetleniyor.

ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLECEK
Fahiş fiyatları öncelikle Maliye denetleyecek. Tarım bakanlığı bu konuda yardımcı birim olarak çalışacak. Tarım Bakanlığı ise ağırlıklı olarak sağlık ve üretimle ilgili denetim ve kontrol işlemlerini yapacak. Vatandaşlar ramazan ayı dolayısıyla fahiş fiyatla ürün satan esnafı Maliye"ye il tarım müdürlüklerine şikâyet edebilecek. Maliye ve Tarım İl Müdürlüklerinin yanı sıra sadece ramazan ayı için kurulacak İnternet sitesi ve telefon ihbar hatları bir bilgilendirme kampanyası ile kamuoyuna duyurulacak. İnternet üzerinde http://www.kkgm.gov.tr/mail/gida.asp adresinden şikayet yapılabileceği gibi bu sitede yayınlanan tüm telefon hatlarından da sözlü şikayetler yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.