Alman Kemerleri Çubuk'tan

Alman Kemerleri Çubuk'tan

Ankara'da Dağınık Halde Bulunan, Genellikle Merdiven Altında Hizmet Veren Ayakkabı ve Çanta İmalatçıları, Çubuk İlçesindeki Ahi Evran Sitesi'ni Üs Olarak Seçti. Çubuk'tan Almanya ve Dubai'ye Kemer, Cüzdan, Çanta ve Resimlikler İhraç Ediliyor.

 

Çubuk Belediyesi'nin yaklaşık iki yıldır üzerinde önemle durduğu konulardan biri olan, ayakkabıcı ve çantacıları Ankara'da merdiven altlarından Çubuk'taki Ahi Evran Sitesi'ne taşıma projesi hayata geçmeye başladı.

Ankara'da dağınık halde bulunan, genellikle merdiven altında hizmet veren ayakkabı ve çanta imalatçıları, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca ve Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Hacı Çelebi'nin girişimleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara Umumu Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ankara Ticaret Odası Başkan Vekili Ali Gökşin'in öncülüğünde Çubuk'a taşınıyor.

Taşınma işlemleri için esnafa taşıma kredisi adı altında KOSKEB tarafından Türkiye'de ilk defa kredi sağlanarak, her işletmeye 125 bin YTL tutarında sıfır faizli ve bir sene ödemesiz nakdi kredi verilmesi öngörülmüştü.

 

Ayakkabıcı ve çantacı esnafının Çubuk"a taşınması için uzun süre uğraşan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca tüm esnafı ilçeye davet etmişti. Çin mallarının ülkemize girmesiyle satışların düşmesi ve esnafın önünü öremeyişi taşınmasında olumsuz etki yaratmıştı. Bu olumsuzluklara rağmen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın çağrısına karşılık veren ROKA firması sahibi Doğan Kılıç Çubuk ta bulunan Ahi Evran Sitesine gelerek atölyesini kurdu.

“Alman Kemerleri ve Dubai Çantaları Çubuktan”

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın incelemelerde bulunduğu Roka Collection"un sahibi Doğan Kılıç Çubuk ilçesinin her yönden ayakkabı ve çantacılar için avantajlı olduğunu belirterek şunları söyledi;”Çubuk ilçesi ulaşımı olsun, ucuz işgücü olsun, temiz havası olsun ve en önemlisi de sakin bir çalışma ortamının olması ile işyerleri için çok avantajlı görüyorum. İlçeye geldiğimiz günden bu yana da önemli derecede kazanımlar elde ettiğimizi düşünüyorum. Yeni aldığımız işlerle Çubuktan Almanya ve Dubai"ye kemer, cüzdan, çanta ve resimlikler ihraç ediyoruz.” Dedi

“Merdiven Altlarında Büyüme Olmaz”

Doğan Kılıç merdiven altlarında büyümenin mümkün olmadığının altını çizerek tüm meslektaşlarına seslenerek şunları söyledi;” Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de Çin tehdidi bulunmaktadır. Pazarda Çin ile rekabet ede bilemek için büyümek gerekir. Bunun içinde merdiven altlarından kurtulmak gerekmektedir. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın bu çağrısını meslektaşlarımızın iyi değerlendirmesi gerekmektedir” dedi

 “Çubuk Ayakkabı ve Çanta İmalatçılarının Üssü Olacak”

İlçeyi her yönden kalkındırmak için öncelikle, Türkiye de ve dünyada ilçenin tanıtımına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Tuğluca şunları söyledi;” Yatırımcılara ilçenin cazibesini anlatmadan, tanıtımını yapmadan ilçeye çekilemez. İlçemizi ayakkabı ve çantacıların üssü yapmak istiyoruz. Roka Collectionun sahibi Doğan Kılıç beye çağrımıza karşılık vererek ilçemize yatırım yaptığı için teşekkür ederim. Umarım bu girişim diğer esnaflara öncülük eder” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.