Ali Ekber Yaratılmış Yaşıyor

Ali Ekber Yaratılmış Yaşıyor

İsrail askerlerinin gazzeye yardım götüren gemiye yaptıkları saldırıda hayatını kaybettiği söylenen ali Yaratılmış'ın yaşadığı ortaya çıktı.

Gün içerisinde ölenlerin arasında Çubuk Ovacık Köyü nüfusuna kayıtlı  Ali Yaratılmış'ın da adı geçiyordu.hürriyet.com.tr yayınlanan fotoğrafının ardından yaşadığı anlaşılan Ali Yaratılmış'ın diğer yaralılarla birlikte Türkiye ye döneceği bildirildi.

 İsrailin Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine yönelik gerçekleştirdiği kanlı saldırıda İHH tarafından ölenler arasında gösterilen Ali Ekber Yaradılmışın yaşadığının ortaya çıkması ailesini sevince boğdu.

Ağıtların yerini sevinç aldı. Öldü denildi... |

Gazzeye insani yardım malzemesi götürmek üzere yola çıkan gemide bulunan ve İsrail'in silahlı saldırıda bulunmasının ardından hayatını kaybettiği açıklanan Ali Ekber Yaradılmış'ın kimlik karışıklığı sonucunda yaşadığı ortaya çıktı. Yaradılmış Sincanda bulunan evinde vefat haberinin hüznünün yaşandığı sırada gelen bir telefon aileyi sevince boğdu. İHH ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından listede ölenler arasında yer alan Ali Ekber Yaradılmış'ın evinde vefat haberiyle birlikte acı ve gözyaşı hakimdi. Evinin balkonu ve etrafta bulunan binalar Türk bayrakları ile donatılmıştı. Bu sırada oğlu Abdullah Yaradılmış'ın babası ile bir telefon görüşmesi yaptığı haberinin gelmesi üzerine yakınları çığlıklar atarak gözyaşlarına boğuldu. Ali Ekber Yaradılmış'ın diğer oğulları babalarının yaşadığı ve kimlik karışıklığı olduğu haberine önce sevindi ancak bunun da bir İsrail oyunu olduğunu zannederek uzun süre haberi doğrulatmaya çalıştı.

Ali Ekber Yaradılmışın büyük oğlu Sabri Yaradılmış ilk olarak İHH ve Dışişleri Bakanlığı Kriz Masasında bulunan yetkililer ile haberin doğru olup olmadığını öğrenmek için telefon görüşmesi yaptılar. Bu sırada Dışişleri Bakanlığı yetkilileri kendisine, 75 kişinin kimliğinin bulunmadığını babalarının da isminin ölenler arasında olduğunu ancak sabah ismin üzerinin çizildiğini ifade etti. Yetkililer kendilerine şu an için bir umut vermek istemediklerini ve beklemelerini ifade ettiler. Bu görüşmenin ardından aile tekrar bir hüzün yaşadı. Daha sonra ailenin küçük oğlu Abdullah Yaradılmışın gelmesi ve babası ile kendisinin görüşmesini söylemesi üzerine tekrar bir sevinç yaşandı.

Abdullah Yaradılmış, "Babam ile telefonda ben kendim görüştüm. Önce inanamadım çünkü bunun da İsrail'in bir oyunu olduğunu zannettim. Her türlü oyunu yapan ve teknolojiye sahip olan İsrailin gemide bulunanları toplayarak aileleri üzmek adına bir ses kaydı yaptığını düşündük. Ama babam kendisinin olduğunu ve Telavivden uçağa binmek üzere olduğunu söyledi. Babam benim hakkımda öldüğüme dair haberler çıkmış ama ben yaşıyorum. Birazdan uçağa bineceğiz ve İstanbula gidiyoruz" dedi. Bunun üzerine aile bireyleri bu haberi birbirlerine sarılarak kutladı.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum